6 Nisan 2018 Cuma

Cuma Geldi !

Ne çabuk değil mi ? Ama sağlık,huzurla geçti günlerimiz ya şükürler olsun. İnsanın kendi mutluluğunu, huzurunu yazmasının bile anlamsız olacağı, utanç duyacağı bir zamandayız aslında. Hem cuma yazıları yazmayı seviyorum, şükretmek zorunda hissediyorum kendimi, hem de bir kaç şehir ötemizde yaşanan savaş, öldürülen insanlar, evlerini bırakıp savaşmaya gitmek zorunda olan gençler, sokaklarımızı dolduran aç ve sefil göçmenler geliyor aklıma. Sonra da utanç duyuyorum, kendi sağlığım , hayatımdan bahsetmek anlamsız geliyor ama yine de yazıyorum. Çünkü böyle hisseden binlerce kişiyiz. Bilmiyorum belki de ileri de hiç yazmaz olurum. Bir şey değişmez tabi, sırça köşklerimizde oturur oluruz yine ama bundan bahsetmeyiz.
Dün beni instagramdan  takip eden biri birçok övgü dolu söz yazdı. Yaşamınıza bayılıyorum dedi. Mutlu oluyorum tabi ki böyle sözlere. Biraz da olsa insanlara bu duygumu geçiriyorum diye. Ona güzel yaşamak için uğraştığımı yazdım. Durup dururken altın bir tabakta gelmiyor bu. Güzel yaşamak, güzel görmek, güzel çocuk yetiştirmek için çoook uğraşıyorum. Böyle yapmaya çalışanlar beni anlayacaktır.


Çocukların dünyasında olduğum için çok müteşekkirim..


Öyle güzel bir coğrafyadayız ki, her mevsimi yaşıyoruz. Bu fotoğrafı cumartesi çektim sahilde. Hava kapalıydı ve ağaçlar daha çıplaktı. Tam beş gün sonra her ağaç bembeyaz oldu. Bu kadar kısa süre de böylesine değişim bir mucize..


Hafta içi Litvanya'dan misafirlerimiz vardı. 6 yıl önce okulumuzun yaptığı comenius projesiyle bir çok ülkeden dostlarımız oldu. Onlarla bağlantıyı kesmedik bu süre içinde. Litvanya gurubu tekrar geldi bu hafta. Onlarla akşam yemeğinde buluştuk.



Hafta başı yağmurlu günler yaşadık . Her sabah gittiğim yol. Neredeyse 2 km yürüyorum köy minibüsüne gitmek için. Ama bu zorunlu yürüyüşü çok seviyorum. Başkası olsa oraya gitmek için şehiriçi minibüsüne biner ama bunu yürümek için fırsat olarak görüyorum.


Çarşamba itibariyle hava durumu çok güzeldi. Güneş olunca gittiğim yolda ki ağaçlarda coştular. Ne iyi 
yapmışlar da bu ağaçları ekmişler. Etrafta araba da dolu olmasa yol çok keyifli.


Okula gittiğimde köy hayatı karşılıyor beni. Yine bir okul çıkışı köyde dolaştım. Çok güzeldi her yer, bahar artık iyice gelmişti.


                     Bugün de harika bir hava var köyde. Öğlen okul bitse de biraz daha gezsem diyorum ağaçların altında, baağlarda bahçelerde. Merak edenlere ipucu, instagramda bazen story çekiyorum gezerken. Bu hafta sonumuzun da güzel ve mutlu geçmesi dileğiyle...


10 yorum:

  1. Güzel yaşamak için çaba gerekiyor gerçekten. Elde olmayan aksilikler çıkmadığı sürece bunun için çabalamak gerekiyor. Armut piş ağzıma düş oturanların, en ufak olumsuzluğun nedenini devamlı başkalarında arayanların, hep başkalarından bekleyenlerin, devamlı surette ağlanan insanların bunu anlaması zor. Enerjin hiç düşmesin, kendine ve çevrene yansıtman eksilmesin. Ayrıca yaşadığın yerden paylaştığın fotoğraflar cidden ruhunu açıyor insanın:)
    Güzel bir hafta sonu dilerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buraya koyduğum fotolar, yansıttığım kareler hep bize iyi gelsin
      istiyorum. Yoksa hiç mi yok sorunlar. Hastalıklar , ağrılar , sızılar
      benimde hayatımın parçası. ama önemli hastalıklara sahip insanların çektiklerinin
      yanında bunlardan bahsetmeye utanırım. ergen savaşı beni yoruyor, tv de izlediğim
      haberlerle canım çok sıkılıyor. Mahalleye taşınan iki doğulu ailenin
      içler acısı durumuna çare arıyoruz. bahçemde rahat rahat otururken
      onların çoluk çocuk bomboş evde oldukları aklıma gelince tüm neşem
      gidiyor ama çaba göstermeliyim diyorum. en azından kapımın arkasında kilere
      birşeyler yapmalıyım. biraz keyifliysek çok kez de canımız sıkkın aslında. şu bloglar kaçış noktalarımız, onlar güzel olmalı bence..

      Sil
  2. Mis gibi havası geldi burnuma fotoğraflardan. Harika! Kesinlikle çok şükür sağlıklıyız hayattayız. Allah herkesin yardımcısı olsun. Güzellikler de paylaştıkça çoğalıyor mesela ben bu fotoğraflara bakınca güzel bir enerji alıyorum gülümsüyorum ne kadar güzel manzara diyorum. İyi şeyler görmek, mutlu şeyler okumak bana iyi geliyor...

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tek amacım bir kaç kişi de olsa da şurada yazımı okuyanlara olumlu,
      pozitif duygular aktarmak. yoksa ülkece halimiz duman.

      Sil
  3. Çok güzel ve dopdolu bir hafta geçirmişsiniz. Size de güzel ve mutlu hafta sonları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allaha şükür bu hafta da güzel geçti gerçekten. Zaman çok hızlı geçiyor yoksa. birbirini kovalayan cumalar , günler başım dönüyor artık..

      Sil
  4. Hayatta hersey icin caba sart Buket,guzel bakip gorebilmek icin de.Yoksa oyle kolay ki o karanliga cakili kalmak...Ihtiyaci olanlara elimizden geleni yapip,icimizdeki pozifligi yaymak da gorevimiz bence.Dusunsene bunlari gormeyi bilmeyen insanlar var hayatta.Onlara ilham olyorsak ne mutlu bize.Ben cok daralinca hayatin gerceginin iyi ve kotunun bir arada hep oldugunu,olacagini hatirlatiyorum kendime.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel ve doğru yazdın Sibel. Benim de anlatmak istediğim
      bunlardı çok teşekkürler..

      Sil
  5. Hayatı güzelleştirmeye çalışmak gerekiyor böyle.
    Yoksa yenilir, yutulur gibi değil son zamanlarda.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...