2 Mart 2018 Cuma

Ve Cuma Geldi !

                         Fahrenheit 451 gibi kült filmi hala seyretmediyseniz vakit kaybetmeyin ve izleyin. Çok sevdiğim bir bölümünde ki sözleri sizlere yazarak başlamak istiyorum cuma yazıma. 
       '' Büyükbabam, herkes öldüğü zaman geride bir şey bırakmalı derdi. Bir çocuk, bir kitap, bir resim, bir ev , yapmış olduğu bir duvar ya da bir çift ayakkabı. Ya da ekili bir bahçe. Ellerinin bir şekilde dokunduğu ve ruhunun öldüğü zaman gidebileceği bir şey, öyle ki insanlar senin diktiğin ağaç ya da çiçeğe baktığı zaman seni orada görebilsinler. Ne yaptığın önemli değil  derdi, yeter ki sen ellerini onun üstünden çektiğin zaman, ona dokunduğun  zaman ki halini değiştiren bir şey yapmış olasın. Otları sadece biçen bir adamla , gerçek bir bahçıvan arasında ki fark dokunuştadır. Otları biçen adam orada hiç bulunmamış gibidir, fakat bahçıvan ömür boyu oradadır. ''


Bu hafta içinde her çeşit  iklimi yaşadık.Hava hep soğuktu, yazın  oturduğumuz yerler ıssız.. Dün bir anda bembeyaz oldu. Ne çok özlemişiz karı. Dünyanın yüzde 60'ı kar görmüyormuş. Geçenlerde tv de söyledi, inanamadım.İçinde olduğumuz şeylerin gerçekten kıymetini bilmiyoruz.






Sınıfımda geçirdiğim huzurlu saatler için şükrettim hep. Taşlarımı bile sevdirdim çocuklara. Tüm okulca bana taş taşıyorlar. Tüm okul dediğime bakmayın, köyde olduğum için çok azız. Benim sınıf yani anasınıfıyla beraber 40 bile değiliz.


                                 

            Bu hafta iki kitap bitirdim. İlki Türk-İslam edebiyatında Hocaların hocası, İlahiyat fakültelerindeki Türk-İslam edebiyatı kürsüsünün kurucusu ve ilk kadın akademisyenlerinden Doç. Dr. Necla Pekolcay'ın yaşam öyküsüydü. 
             İkinci kitap Gündüz Vassaf'ın yaptığı seyahatler sırasında bulunduğu havaalanlarında yazdığı yazılar.

                                 

                           Kar bir günlüğüne yağsa da sanki artık bahar geliyor. Çünkü balkonumda ki çiçekler coşmaya başladı. 


               

                 Özellikle şubat ve mart aylarında bu sukulentler sarı sarı açmaya başlarlar. 


                    

                Şükürler olsun ki yeni bir haftasonu tatiline daha ulaştık. Aynı zamanda mart ayı başlayarak yavaş yavaş ilkbahara giriş yaptık.Yorucu bir çalışma haftadan sonra dinlenmeyi de hakettik sanırım. Bu yüzden herkese huzurlu tatiller ..










3 yorum:

  1. Fahrenheit 451, filminin repliğini okuyunca, 'tam benlik' dedim izlemeliyim. Ve Gündüz Vassaf kitabını da not aldım, ilk fırsatta hayata geçireceğim. Mevsimler şaşırtıyor bizi. Kar hafiften bir göz kırpsa da nihayetinde bahara merhaba dedik artık. Baharı müjdeleyen çiçekler çok güzel. Bizleri umuda davet ediyor. Güzel paylaşımlar için çok teşekkürler. Esenlikle...

    YanıtlaSil
  2. Fahrenheit 451 hem kitap hem de film olarak merak ettiğim bir eser. Yazının başında eklediğin alıntı ile hemen okumalıyım ya da filmini izlemeliyim diye düşündüm Buket abla. Okuduğun kitaplar da tavsiye niteliğinde oldu benim için. Yazı baştan sona çok hoş ve anlamlı. Emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...