19 Şubat 2018 Pazartesi

Acil Felsefeden Çıkış

                                      Hiç Bülent Akyürek okudunuz mu? Ben tesadüf rastladım arkadaşımda. Bir çok kitabını almış, bir de ben okuyayım , şimdiye kadar duymadığım bir yazar dedim.  Ankara'da yaşıyor ve ulusa buradan sesleniyorum diyordu kitaplarının ön sözünde. 4 ya da 5 kitabını okudum. Gürültülü, sert , biraz da öfkeli dili var. Bir çok şeye isyan ediyor. Son yıllarında ki dine yönelmelerinin etkisi büyük. Sertte olsa söyledikleri seviyorsunuz, hak veriyorsunuz. Size uymayan fikirleri de çok. Ama yine de okumadan edemiyorsunuz. 
                             Aldığım son kitabında ( Acil Felsefeden Çıkış ) bir süprizle karşılaştım. Yalnızca önsöz vardı. 128 sayfası boş olan bu kitap  altı baskı yapmış.   Bu kitap için yazar şöyle demiş ;  Eğer bizim yazacağımız şeyler o ağacın hayat hikayesinden daha önemsizse yazmayalım. Bakıyorsunuz, bin, iki bin sayfalık kitaplar var. Matbu olarak içi dolu. İçinde harfler var ama kitap bittikten sonra kafanızda bir şey kalmıyor. Adamakıllı bir şey yoksa kitapta onu kirletmeyin. Bu kitaptan maalesef 6 baskı yaptım, iki ayda. Biten baskı sayısı bu idi, daha sonra baskıyı durdurduk. Bizim olayımız bu idi, mesajımız ulaştı, biz de baskıyı durdurduk. Milyon da satsa artık basmamıza gerek yok” .

                           

                                Önsöz de bir paragraf şöyle diyor;
                             '' Bildiklerimizi konuşursak bilgin, bilmediklerimizi konuşurken filozof oluruz ama susarsak tanımımızı yapmaya çalışmak daha ilginç bir çaba olmayacak mı? 
Felsefe hiçbir zaman bizim gibi fukaralara kalmamıştır, felsefe aydınlanmış insan ve toplumların konforudur. Ödememiz gereken faturalar, büyütmemiz gereken çocuklarımız var, bizim ellerimiz çalışmaktan nasırlıdır. ''
                              Herkesin felsefe yaptığı , hayatın anlamını sorgulaman günümüzün geçmediği bir zamandayız. Bomboş bir kitapla bize ne anlatmaya çalışıyor ki bu Bülent Akyürek ?

6 yorum:

  1. Basında görmüştüm bir ara , enteresan. Onun bu kitapla ne anlatmak istediğini bilemeyeceğim ama son zamanlarda okuduğum ve gördüğüm şu ki, gerçekten içinde çok satır olan ama boş bir çok kitap var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna dair bende birşeyler yazdım ama yayınlamadım. kitap
      bolluğu var ama kalite anlamında da yozlaşma çok. özellikle
      gençlerin okuduklarında. başlangıç çıtır kitapları okuyacaksın belki
      ama zamanla kaliteyi de yakalamak lazım. Yazarda yazık diyor bunca
      ağaç bu yazılanlar yüzünden heba ediliyor diyor, tepkisini
      böyle koymuş.

      Sil
  2. Önsözü de yazmasa olurdu aslında. Hakikaten günümüzde çok boş kitaplar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? ama neye tepki verdiğini millet nasıl anlayacaktı.

      Sil
  3. Bir kaç sene önce Penguen dergisi sansüre tepki olarak böyle bir şey yapmıştı.Aldıktan sonra fark etmiştim yoksa ne para vericem.Peki sen niye satın aldın yahu Buket hocam ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben almadım zaten. Tüm kitaplarını okuldan bir arkadaş almış,
      ben de öyle okudum.

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...