13 Şubat 2018 Salı

Abu Dhabi Seyahatimiz (2)



Abu Dhabi tatilimizde üç gece de bu otel de  kaldık. Bu ülkeye geliş nedenimiz deniz tatili yapmaktı asıl. Bu otelde de bunu karşıladık. Güne güzel bir kahvaltı ile başlayarak mayolarımızı giyip hemen ya deniz ya da havuz kenarına gidiyorduk. Otel fazla kalabalık olmadığından çok huzurlu saatler geçirdik. Hava sıcaklığı da şansımıza çok iyiydi. Son gün gerçi serin rüzgarlar esti ama biz yine de denizden vazgeçmedik.


Dinlenmenin en güzel yollarından biri kahveni huzur içinde içmek şu dünyada..


Otelin bir çok koyu ve havuzu vardı. Palmiyeler ve içinde öten kuşlar eşliğinde yılın yorgunluğunu attık.


Öğleden sonraları gezmelerimize devam ettik tabi ki. Abu Dhabi'nin görülmesi gereken yerlerin başında gelen  Şeyh Zayed Cami  geliyor.



2007 yılında halka açılan Şeyh Zayed Camii, ziyaretçilerine yalnızca İslam kültürünü sergilemek için değil ayrıca diğer dinlerle karşılıklı etkileşimi desteklemek amacıyla inşa edilmiş.
Şeyh Zayed Camii'de kullanılan bir çok malzeme Türkiye, Yeni Zelanda, Almanya gibi Dünya'nın birçok farklı ülkesinden getirilmiş.


Şeyh Zayed bin Sultan Al Nahyan, Arap Çölleri'nde yaşayan Bedevi Kavimleri arasında barış görüşmelerini sağlayan kişi olarak biliniyor. 1966'da Abu Dabi kurucu başkanı olan Şeyh Zayed 1971 yılında Dubai Emirliği ile bir federasyon kurarak bugünkü Birleşik Arap Emirlikleri'ni kurdu. Şeyh Zayed, Abu Dabi'de bulunan petrol rezervlerinin gelirini gökdelen yapmak, altyapıyı geliştirmek ve 1996 yılında inşasına başlanılan Şeyh Zayed Camii gibi eserleri kazandırmak için harcadı. Şeyh Zayed'in cenazesi camiinin kuzey kısmında yer alan bu mozolenin altına gömülmüş.


Giriş kapısı ana ibadet yerine açılıyor. Ana ibadet yeri kadınlar ve erkekler için 2 ayrı alana ayrılmış. Cami  10.000 kişi kapasiteli. Ana ibadet yeri 96 kolonla desteklenmiş. Her bir kolon Makedonya mermeri ve değerli taşlarla kaplanmış.
Şeyh Zayed Camii'de bulunan 7 kandilden en büyüğü ana ibadet yerinin merkezinde bulunandır.Bu kandil hurma ağacı motifleriyle tasarlanmış. Kandil paslanmaz çelik ve pirinçten yapılmış ve 40 kilogram ağırlığında 24 ayar altınla kaplanmış.
Allah yazısı Şeyh Zayed Camii'nin kıbleye bakan duvarında yer alıyor. Bu duvarda Allah'ın 99 ismi Arapça kaligrafi ile yazılmış. 


                              Gezilecek yerlerin başında Emirates Palace geliyor. Çölün içinde harika bir bahçe ve turistler tarafından gezilen saray otel buradaki bir çok yapı gibi muhteşem.


                    Bu otelin hemen yanında Birleşik Arap Emirlikleri Başkanlık Sarayı ( UAE Presidential Palace ) bulunuyor. Hemen bu noktadaki bir diğer önemli yapı Etihad Kuleleri. Toplamda beş kardeş gökdelenden oluşan bu yapılar 2012 yılında tamamlanmış ve şehrin silüetini oluşturan en zarif parçalar.


Abu Dhabi 'ye gelip denenecekler listesinde Emirates Palaces içinde ki kafede  24 ayar altın tozu serpilmiş kahveden içmek geliyor. Bir fincan kahve 75 tl bu arada , içip içmemek size kalmış. Biraz  daha ucuz olan deve şekilli kahve 65 tl. Aynı zamanda altın soslu dondurma da turistlerin gözdesi.


                      Etihad Towers bir arada bulunan kuleler. Turistlik fotoğraf çekim yerlerinden biri. Özellikle binanın 74. katına çıkıp manzarayı çekmek isterseniz adam başı 95tl ödemeniz gerekiyor. Burada ki otel çok lüks.  Basra Körfezi'nin ve Korniş'in manzaralarını sunan bu modern otel, Abu Dabi'deki 5 kuleli simgesel kompleksin bir parçası. 


Böyle lüks yerlerden sonra biz yemek yemek için büyük marketleri seçtik. Özellikle Carrefoursa ve LuLu Süpermarkete gittik. Çünkü bu marketlerde yiyecek okadar çok çeşit buluyorsunuz ki başka yere gitmeye gerek yok. Dünya mutfakları bu marketlerdeydi. Bizimkiler genelde pizza yediler, mesela bu boy pizza 20 tl.


Üzerine birde yorgunluk kahvesi olmadan olmaz.


Şehri farklı noktalardan kuşbakışı görmek isterseniz otellerin en üst katında ki kafelere gitmelisiniz. Ya da Marina Mall da ki Marina Eye da ki kafede oturmalısınız. Gidip gezilen yerlerden biri de Yas island. Burada ki Ferrari World araba severlerin hizmetinde. 


Fazla tarihi ve kültürel yeri olmasa da kış zamanı farklı bir hava yaşamak isterseniz seçebileceğiniz şehirlerden biri Abu Dhabi..

1 yorum:

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...