12 Ocak 2018 Cuma

Teşekkürler Cuması



                               ''Ne garip bir oyuncak şu insan! Yürür, konuşur ve acı çeker. 70 kilodur. Kendisine ve çevresine ait hiçbir şey bilmez. Bir nevi ıstırap makinesi. İplerini başkaları çeker. Hantal ve şapşal bir robot. Neye sevinir bilinmez. Sınırsız olan hayalleri ve acı kabiliyeti. Etten bir kafes ve aciz içinde kıvranan bir ruh. Vücut araba, akıl arabacı. Ama gözleri bağlı arabacının, arabaya hükmeden, atlar. Buda haklı: Varolmak için yok olmak lazım, parça bütüne kavuşacak ki hasret dinsin. Bütün musiki, bütün şiir, bütün aşk, bu bir çuval kemik, bu asi ten, bu aptalca endişeler ne olacak? Ne olacağını bilen var mı? Kader hep oynayamayacağı roller yükler insana ve ıslıklar. Alkış sahtekârların.''



Cemil Meriç'in Jurnalinden alıntılarla başladım bugün ki cuma yazıma. Et ve kemikten oluşan bedenimizin asıl maddesi ruh. Ruhumuz bizi ele geçiren, kimisi acı ve ızdırap dolu kimisi ne olduğunun farkında değil kimisi arayışlar içinde. Bu hafta da da ruhumu sakinleştirme yolları aradım,nefes alsın diye denize paralel yürüdüm, güneşe rağmen ayaz havanın etkisi çok hoşuma gitti. Bu hafta da şükürler listesi kabarık. En başta sağlık, huzur ve güven içinde oluşumuza şükretmek isterim.


Yürüyüş sonrası eve gelip bol sütlü kahve ve yanında ev yapımı elmalı cevizli kurabiye gibisi yok. Pazardan kendime tavşanlı bardak alıp kaktüs ektim. Onu öyle çok sevdim ki hep karşımda olsun istiyorum.


Bu hafta okuduğum kitap Reyhan Pülün'ün. İçinde deneme yazıları var. Mevcut düzeni, yapılan darbeyi, iktidarı ele aldığı bir kitap. Bu hafta yalnızca bu kitabı okudum. Aynı zamanda bir kaç dergi de hafta boyunca okunanlar içindeydi.


Haftanın süprizi işte bu kedicik. Normalde ikinci katta oturuyoruz. Ağaçtan çıkamıyordu kediler bunca yıldır geçen gün karşımda görünce çok şaşırdım. Demek ağaç büyümüş, tam da mutfak camı. Yalana yalana içeriye baktı bir süre.


Haftanın diğer süprizi anneciğimden geldi. Bir gün kapı çaldı ve kucağında açelya. Aa nereden çıktı bu deyince '' hep sen mi bana alacaksın, bunu da ben aldım,''  dedi. Şükürler olsun ki annem ve babam çok yakınımda ve sağlıklılar. Hayatın en büyük nimeti. 


En büyük keyfim köşeme geçip örgü örmek. Şundan beş yıl önce düşünsem hiç aklıma gelmezdi oturup örgü öreceğim. Hiç sevmiyordum. Her şeyin bir yaşı mı vardır nedir .



Klasik köşemde bir de kitap okumak sevdiklerimden biri. Şöyle ayaklarmızı uzatıp huzurla bir kitap okuyorsak, tv seyrediyorsak, çay içiyorsak, dinleniyorsak ağız tadıyla daha ne olsun. Allah huzurumuzu daim etsin . Bir haftayı da böyle güzel geçirdiğim , kötü haberler almadığım, tatsız olaylar yaşamadığım için şükürler olsun. Herkese iyi haftasonları. 

16 yorum:

  1. Ohh! Kahve molamda ne iyi geldi yazını okumak, fotoğraflarına bakmak.
    Sağlık, huzur, mutluluk daim olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun Hayalkahvem. Ben de çok severim sevdiğim blogları
      çay saatimde okumayı. öyle telefondan falanda üstünkörü bakmam mutlaka
      bilgisayardan, kocaman olmalı ekran. İnstagram saatimde vardır. gün içinde
      fotoğraf koyar çıkarım. sonra akşam kahve saatimde tabletten bakarım
      mutlaka. bu cuma yazıları iyi oluyor, haftayı özetliyorum. senin de
      haftalık dökümanlarını okumak isterdim. öyle bir yazı
      dizisi yapsan

      Sil
    2. Aslında hep niyetleniyorum biliyor musun? Hatta her gün, o güne ait küçük çıkarmalar yapsam diyorum. Du bakalım... Niyetlenmek, başlamanın yarısındır:)

      Sil
  2. Sonunda yazdığınız dilekler için öncelikle Amin.
    Allah sağlıklı yaşlar versin anne babanıza.
    Fotoğraflar kareleri bir harikaydı. Bende bekar iken annemlerle dantel yapardım, sonra çok sıkıldım ve belki yıllardır elime almıyorum. Ama battaniye örmek de istiyorum. Sanırım gerçekten de yaşla bir ilgisi var. :)
    Size de iyi haftasonları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sormayın bekarken yaş 12 ve sonrası sanırım annem zorla dantel ve örgü
      yaptırırdı. iki tane de seccade işledim. Şimdi iyi ki yaptırmış
      diyorum, her bir şeyi öğrendim sonuçta. şimdi kızıma öğreteyim
      diyorum laf geçiremiyorum. bize zorla da olsa sesimizi çıkarmaz
      yapardık, şimdi hep bağrış çağrış. istemeyince de hiç yaptıramıyorsun.
      Battaniye için kolay motiflerden başlayın, sonra bırakamayacaksınız.

      Sil
  3. Ne sicak bir yazi,fotograflar Buket Tesekkurler:) Bu arada ben de tig isi ogrenmek istiyorum,crochet ama nasil baslayacagimi bilemiyorum.Ara ara youtube'dan videolar izliyorum ama imkansiz geliyor:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında videolardan öğrenebilirsin gibi geliyor. biraz zincir çekme
      çalışması yap. sonra basit motifler devamı gelir. başlayınca
      da insan bırakamıyor.

      Sil
  4. İnsanın içi ısınıyor yazınızı okuyunca . Birden ben de ayaklarımı uzatıvermişim şimdi fark ettim . 😂😂 Ne güzel bir hafta , ne tatlı ... Şükredilesi hayatlarımız var şükürler olsun . 😊 Mutlu günler . 🙋🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim canım, iyi haftalar sana da.

      Sil
  5. Yine huzur dolu bir yazı olmuş.. Gerçekten şükredecek o kadar çok şeye sahibiz ki.. mutlu haftasonları diliyorum

    YanıtlaSil
  6. Kocaman maşallah diyorum o Buket hocam. Benim de şehir içinde de olsam camıma dayanan bir ağacım var şükür. Yahu o kedi evin atmosferine yalanmıştır kesin:)Camdaki muhtemel çoğu senin yaptığın objeler koltuktaki işlemeler falan...Sıcacık bir ortam.Tek oyuncusu vinona ryder'ı hatırladığım bir film var cnbce'de izlemiştim.Ailenin dört kuşak kadınları hep birlikte bir battaniye yapıyordu.Film bunun üzerine kuruluydu.Bulsan ne seversin bence.Neyse,bende yazıya dökücem cumaları şükürlerimi.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi merak ettim bak şimdi. cnbce deyince Ally mc Beal geliyor
      aklıma. ne seyrederdik hey gidi günler. herşeyin bir tadı vardı. cumadan cumaya
      haftalık özet gibi oluyor , senin kileri de okumayı dört gözle
      bekleyeceğiz o zaman..

      Sil
  7. İnsan aç gözlü oldu, insan egoist oldu, insan doyumsuz oldu. İnsan başkalaşmaya devam ediyor. Bakalım kendimi ölümsüz sanıp doğaya, tanrıya meydan okuyan insanın hali ne olacak!

    YanıtlaSil
  8. Cemil Meriç'in satırları çok doğru ve etkileyici....
    Tavşanlı kupa çok şirin, lezzeti keyifleriniz olsun.
    Eminim camdaki minnoşa yiyecek bir şeyler veriyorsunuzdur....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Camdakilerden bahçe de dolu var, vermez miyiz. zaten mahallemizde onları
      besleyen, bakan bir çok kişi var çok şükür.

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...