26 Ekim 2017 Perşembe

Harika bir Tren Yolculuğu ; FLAMSBANA


Aurland kasabasında  iki gece kaldıktan sonra Oslo'ya dönüşümüzü Flam üzerinden meşhur Flamsbana treniyle yaptık. Flam'dan Osloya tren saatleri ve ücretleri farklılık gösteriyor. Gece yolculuk yaparsanız ve aylar önceden alırsanız daha ucuz. Ama Flamsbana üzerinden gideceğimiz için öğleden sonrayı seçtik bizde.Aurland kasabasından otobüsle Flam'a geçtik ilk önce . 10  dakika süren otobüs yolculuğu 110 nok üç kişi.  Aylar önce aldığımız Flam Oslo bileti ise üç kişi 1800 nok. Bir bilet 14 yaş yalnızca.


Flam istasyonu gelen giden yolcular, turistler nedeniyle çok kalabalık. Trene zamanınız varsa etrafı gezebiliyorsunuz. 


Flam tren yolculuğu  National  Geographic traveler dergisi tarafından Avrupa'nın en güzel 10 tren yolculuğundan birisi, Lonely Planet tarafından da 2014 yılının dünyada en iyi tren yolculuğu seçilmiş.


Yolculuk deniz seviyesinden  866  mt yukarıda bulunan Myrdal  İstasyonundan başlıyor, deniz seviyesinde ki Flam istasyonunda sona eriyor. Kısa yolculuk boyunca tren tepelerin arasında dönerek ilerlerken onlarca tünelden geçiyor ve muhteşem güzellikte ki Norveç doğasını gözler önüne seriyor. Eriyen kar sularının büyük bir coşku ve gürülltüyle aktığı şelaleleri görebilmek için trenin içinde bir sağa bir sola gidiyorsunuz. 


Myrdal istasyonu  aynı zamanda  0slo- Bergen trenyolu üzerinde yol alıyor. Oslo'ya gitmek için burada inip tren değiştirdik bizde.  Bu tren ve rotası da harikaydı. Bir kafesi vardı ve buradan sımsıcak bir kahve alarak keyfinizi ikiye katlıyorsunuz.


Bazen hala karlı kaplı tepelerden geçtik. Bazen günlük güneşlik bir hava da yol aldık. 


Saat 16  gibi yola çıkarak saat 22.30 da Oslo'ya vardığımız bir yolculuk oldu. Tren yolculuklarına bayılıyorum, zamanın nasıl geçtiğini anlamadan istediğiniz yere varıyorsunuz. Dünyaca ünlü bu tren yolculuğunu yaptığımız için hala çok mutluyuz.

6 yorum:

  1. Ufff, bayılıyorum tren yolculuklarına.

    YanıtlaSil
  2. Yine harika bir yazı olmuş, keyifle okudum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Bu yaz ben de interrail ile.kısa bir yolculuk planlıyorum . Flam trenine bilet gidince oradan bulabilir miyim sence yoksa şansa bırakmayıp önceden almaya mı çalışayım. Ne dersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidince de bulunur ama daha önceden alınca baya bir fiyat farkının olduğunu
      sanıyorum..

      Sil
    2. Hımm, interrail biletimi aldıktan sonra ona da bakayım o zaman . Teşekkürler :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...