13 Mayıs 2017 Cumartesi

Cumartesi Gelmişken

                         Bu aslında  cuma şükür yazısı olacaktı ama oturup yazmaya fırsat bulamadım. Şimdi güzel bir cuma gecesinde fotoğrafları düzenleyip cuma yazısını yazayım dedim. Bir taraftan da dinleniyorum böylece. Yeni bir cumartesi ışıl ışıl bir günle geldi işte. Şükürler olsun ki bu haftayı da güzelce geçirdik. Etrafta gün içinde binlerce sinirime dokunan şey oluyor. Hatta son yıllarda bu arttı gibi de geliyor. İşe gidip gelirken yüzlerce arabanın ortasında yürümem, etrafta uçuşan ve kulağıma gelen küfürler, argo konuşmalar, küçük kasabamızın artık nüfusunun çoğunluğunu  arapların oluşturması, malum ülke ve dünya gündemleri, okulda karşılaştığım sinir bozucu durumlar, insanların birbirine olan tahammülsüzlüğüne şahit olmam vb. vb..  Bu uzayıp gider . Güllük gülüstanlık bir dünya da hiç değiliz ama artık yoğunlaştığım konular değişti. 
                        Artık gün içinde güzelliklerle ruhum biraz olsun dinleniyor. Bakalım bu hafta içindekilere..




                     Şükürler olsun ki deniz kenarında bir yerde yaşıyorum. Martılar, deniz, dalga, iyot kokusu, deniz yıldızları, balıklar..



Geçenlerde rastladığım eski fotolar moralimi oldukça yükseltti. Eskilerden ne güzel anlar geliyor şu günlere değil mi? 


Bisikletle gittiğimiz yan kasabada eskilerden esintiler hala var. Yakında bunlar yıkılır, apartmanlar yükselir ne yazık ki. Yok olmadan uzun uzun bakıyorum her seferinde. Bir de şu arabalar olmasa, her yerden çıkıyorlar. Allahım iyice kafayı taktım şunlara.


En sevdiğim köşelerden biri. Yazın gidemeyeceğim çünkü şu gördüğünüz iskele üzerinde iki yüz tane insan oluyor. Bu seferde bile etrafta öbek öbek insan vardı kilimler üzerinde. Tüpler, mangallar, çoluk çocuk. Şükürler olsun bu haftasonu uzun uzun oturdum burada.



Bizim mahallede ki bu apartman önünde ki gülün  bu yılda açtığını gördüm şükürler olsun..


Şükürler olsun ki çimenler de oturup çay içtiğim dostlarım var. 


Ve son olarak bu cuma sınıfımla Anneler Gününü kutladık. Bu pazar tüm annelerimizle, babalarımızla güzel geçireceğimiz anlarımızın  olması dileğiyle ...

4 yorum:

  1. İnsan bir düşünsə həyatında nə qədər çox şükür edəsi səbəblər çıxır əslində. Bunu bizə xatırlatdığınız üçün çox-çox təşəkkürlər.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim ne güzel kareler yine. Sinir bozan şeylere bir kelam edemiyorum maalesef.. o yüzden kaçtım ya egeye :)
    Sevgiler çokça.
    (bu arada benim kitaptan sana da göndermek isterim. İstersen mailime adresini gönderirsen hemen postalarım. sezerozsen@gmail.com)

    YanıtlaSil
  3. Çok kalabalık olmaya başladı o bölge bir kaç yıldır gerçekten. Çınarcık yazın çekilmez hal almaya başladı mesela. Eski halini yaşayıp bilene çok batıyor bu haller. Çok haklısın. Birde yabancıların eklenmiş olması ! Yine de şükrettiğin şeylerin var olmasının keyfini çıkarman ne güzel. O sahilde oturuyormuşum gibi oldum fotona bakınca Buketcim. Sağlıkla güzellikleri yaşa ve bizimle paylaş her daim.

    YanıtlaSil
  4. İskeleli köşeye bayıldım.

    Eski evlerin zarafetine baktıkça yeni yapılan karınca yuvalarını süper lüks diye kakalamalarına sinir oluyorum.

    Çay kahve yaptığın dosların hep yanında olsun :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...