31 Mart 2017 Cuma

Teşekkür Cuması

Araya yine birşeyler girdi cuma teşekkür yazısı yazamadım ne zamandır..Hem bir bilanço olsun hem minnetimi sunayım diye oturdum yazıyorum işte. Bloguma hoş olan durumları yazmak istiyorum devamlı çünkü kaçış alanlarımdan biri burası. Normalde tüm kış üzerimde olan baharla daha da yoğunlaşan depresyonumu yazarak içimi dökmek belki kendim için iyi olurdu ama tüm güzellikleri farketmek ve huzurlu hissetmeye çalışmak en tedavi edici olan galiba.


Her sabah dış kapımı açıp indiğim merdivenlerin ucunda ki erik ağacının bana günaydın dediğini hayal etmek bir şükür çeşidi bence..


Aynı ağacın bir bölümünü mutfak camından görmem , onun mevsimlere göre değişimini seyretmem, yemek yaparken bol ışıklı bu odada olmam paha biçilmez..


Baharın gelmesiyle bahçem yavaş yavaş canlanmaya başladı. Ortancalar yapraklanmaya , zambaklar toprağın altından başlarını çıkarmaya, güller gonca vermeye başladı şükürler olsun..




Şükürler olsun bu baharda saksılarımın toprağını değiştirdim,  yeni sardunya fideleri ektim, güllerin dibine gübre koydum. 


Şükürler olsun , kargaşadan uzak, huzur dolu , resim yapmayı seven , iç dünyaları hala zengin çocuklarla beraberim..


Baharın gelmesiyle hava mis gibi ve ılık. Güneşi özlemişiz, her fırsatta parka çıkıp derin nefesler alıyoruz, parkta oynayan çocuk şenliği gibisi yok.


Köyde öğretmen olmanın yararları.. Köy fırınından çıkma sımsıcak pideler için şükürler olsun..


Blog dünyamızın en büyük kazançları artık yıllanmaya başlayan arkadaşlıkları. Macerakitabım Özlem'in posta süprizi alacağım en güzel hediyelerden birini, kitapları bana getirdi. Çok çok teşekkür ederim Özlem..


Şükürler olsun ki , arada böylesine güzel manzaralara rastlıyoruz bu bina yığınlarının arasında. Fazla olmasa da baharlarla donanmış ağaçlara denk gelince ohh hayat ne güzel diyorum.


En sevdiğim odamda kitaplarım ve örgülerimle beraberim ya şükürler olsun. Sabahattin Ali'nin dediği gibi  ; 

                                        ''Odamda beni kitaplarım bekler. Bu yegâne tesellidir.''

 Herkese iyi haftasonları !

12 yorum:

  1. Çiçekli ağaçlı yerlerde yaşamak gerçekten büyük bir nimet. Binalar arasında yaşayan insanlar hiçbir değişim görmediklerinden her an yaratılışı görmekten gafil olabiliyor. Ben de geçen sene saksıya ektiğim kır çiçeklerinin bu sene açtığını gördüğümde çok mutlu oldum.

    Şükürler olsun. Elhamdülillah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Bir kasaba da yaşamama rağmen burası da nasibini bol inşaat, araç,
      evden aldı zamanla. her yürüyüşümde içim öfke ile doluyor
      bu kadar betonlaşma niye, bir adımlık yere insanlar niye arabalarıyla
      gelirler diye. ama böyle açmış bir ağaç görünce tüm karamsarlığım
      geçiyor bir süreliğine. inatla araba almıyoruz, inatla bir avuç bahçeme ağaç dikiyorum kendi payıma düşeni yapmak için. sizin gibi yorumlar gelince mutlu oluyorum yalnız değilim diye.
      hayırlı cumalar..

      Sil
  2. Bahar aylarının gelmesiyle depresyonlarımız hafifliyor. Çünkü havanın ılıklığı, günlerin uzaması, gökyüzünün renginin güzelliği, tomurcukların başlarını çıkararak günden güne yeşermeye, yaprak, çiçek olmaya başlamasıyla içimiz umutla, yaşama sevinciyle doluyor......
    Şükretmemiz için ne çok sebep olduğunu daha idrak ediyoruz....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umudum bu yönde zaten güneşin tedavi edici gücüne. herkesin sıkıntısı
      var tabi, bir başlasak neler çıkar. teyzem ve halam hastalar şu sıralar
      ona çok üzülüyorum, benim geçmeyen mide ağrılarım şiddetine göre
      günümü zehir ediyor ama dediğim gibi iyi ki bloglarımız, burada bize benzeyen, bizi anlayan sanal arkadaşlarımız var . Herşey için
      yine de çok şükür..

      Sil
  3. Yalnız değilsin :) Yavaş yavaş herkes köylere kaçıyor. -hoş, oraları da şehirleştirmelerinden korkuyorum ya- Bir sene sonra evimde, bahçemde olacağım için mutluyum ama burda da saksıya fenk soğanı, şeri domates, maydanoz falan ekmekten, dediğin gibi ortanca, gül yetiştirmekten geri kalmıyorum. Cidden bunları farkedebildiğimiz için şükr'ediyorum, göremeyenlerin de gözlerinin açılmasını diliyorum.
    İlk fotoya bayıldım. Ne çok ziyaret etmek istiyorum seni.. ah bir gün..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir sene sonra nerede olacaksın momentos bize yakın mı? Keşke
      fırsat yaratsan gelsen buralara. kalacak yer de var bak,
      ne zaman istersen beklerim.

      Sil
    2. Bergama köydeki evime döneceğim nihayet Buket.. inşallah sizler gelirsiniz.. oraya bir misafir evi yapma planım da var. Ama evet Hayalkahvem sen ben tekrar bir buluşsak ne iyi olur.. :)

      Sil
  4. Good afternoon!

    So lovely to discover your wonderful blog! You have the most heavenly view, indeed, outside your kitchen window, something that must certainly create an appetite, not only for cooking and eating, but for dreams and hope.

    Thanks for following Poppy View; I am excited to be following you, too.

    Happy weekend,
    Poppy:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dear Poppy, nice to meet you :)
      Welcome my blog..

      Sil
  5. Yine çok güzel bir cuma yazısı.Bir ağacın dört mevsimine şahit olmak ne güzel,bahçen gene güzelleşmeye başlamış. Ve haklısın güzele odaklanmak daha tedavi edici.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bahar güzel, fotoğraflar güzel, cuma güzel :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...