10 Mart 2017 Cuma

Şükür Cuma

Ne kadar çabuk geçiyor zaman. Geçen  cuma yazısından sonra birşeyler daha yazar koyarım diyordum ama fırsat olmadı. Gündelik koşturmacalar, doktor randevuları, ergen çocuğunla savaş, iş yerinde ki mecbur olduğun ilişkiler, çevrede olan biten tüm olumsuzluklar  say say bitmez tüm haftanı dolduran ve yaşamımızın çoğu zamanını kaplayan durumlar. Güzellikleri farkedip ortaya çıkarmasak, bunlara odaklanmasak  hiç çekilmez hayat.
Şuraya koyduğum güzel fotolar emin olun bu şehirde ki çoğunluğu göstermiyor. Bunca çirkinlikte cımbızla çekip çıkarıyorum içimizi mutlulukla dolduracakları. Manzaramız, denizimiz, bahçemiz olmasa devasa çöplük bu kasaba da. İnsan , insan, insan, araba, araba, çarpık çurpuk binalar herşey yıpratıcı.


Neyse bu haftanın  güzelliklerine geçelim, içimiz açılsın beş dakika.  Allah'a şükür ki  bisikletimizle  gidecek upuzun bir sahil yolumuz var. Yan kasaba 5 km. Deniz kenarından gitmekte işin en güzel yanı. Buraya vardığımda bir kaç tane çay bahçesi var, tam istediğim gibi az insan..İşte bu mavi beyaz badanalı da en sevdiğim. Sezon yeni açılıyor. Masalar tam çıkmamış. Hem  nefret ettiğim plastik masa, sandalye yok.


Şükürler olsun ki ağzımızın tadı yerinde.Bir çok şey yiyip içiyoruz. Ya yasak olsaydı ? Elmalı labne dolgulu ve cevizli kekim haftanın yıldızıydı. Yalnızca bir dilim yesem de her hafta bir kek pişirmeyi seviyorum. 


Bahçeme de yavaş yavaş  bahar geliyor. Kupkuru dallardan çıkan tomurcuklara, bahar havasına  ve bunları bu yıl da görebildiğime  şükürler olsun..


Cumaları kurulan köy pazarımızda yıllardır alışveriş yaptığım teyzeler, amcalar var. Her gidişimde onları arar gözlerim. Bu teyze de kendi yetiştirdiği kabağı kesiyor benim için. Mevsimi bitiyor artık, bahar sebzeleri gelir yakında.


Şükürler olsun bu yılda huzur içinde olduğum sınıfım benimle. Köy çocuklarının gerçekten farkı var. Tatminsiz değiller ve bir çok şeye daha hevesliler. Okulun başında boyama bile yapamazken şimdi Klimt çalışıyoruz..


Okul çıkışı saat 14. 30 gibi yürüyerek eve dönüyorum. Mahallemiz de az da olsa bahçeli evler var. Hep geçtiğim sokakta bir köpek beni karşılıyor her gün. Bu güzel canlılar da olmasaydı...


Burası mutfak pencerem. Erik ağacı dibinde. Nihayet o da açtı. İşte bir güzellik daha hayatımızı güzelleştiren..


Vee  en sevdiğim saatler. Gün koşturmacası bitmiş, herkes eve dönmüş, yemekler de yenmiş ve herkes köşesine çekilmiş. Benimde en sevdiğim yer. Kitaplarım, örgüm, boyamalarım, tabletim, kahvem hep yanımda. Bu günlerimize çook şükür!


11 yorum:

  1. ''Artık Klimt çalışıyoruz ne güzel bir cümle'' sanki çağlar öncesinden gibi, ülkemiz öyle bir hale geldi ki her yeri vasatlık götürüyor, eğitim sistemi mahvoldu ama siz (umuyorum sizin gibi daha çok öğretmen vardır) çağdaş değerleri çocuklara öğretiyorsunuz bu geleceğimiz açısından bir umut oldu. teşekkürler sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duygular içinde olduğumdan elimden geleni
      yapmaya çalışıyorum. Bir saat sonra hatırlamıyorlar bile Klimt
      kimdir nedir diye ama olsun , onun yaptığı resimleri gösterdim. anlattım biraz. sanat biraz değsin istedim. ben teşekkür ederim..

      Sil
  2. Sen bunları yazdığın ve ben de okuyabildiğim için şükür.. (ama şu labne dolgulu kek tarifini versen daha da şükür ve hatta sana dua ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keki kalıba dktükten sonra labne peyniri bir bardak sütle çırpıp
      kalıbın üst tarafına döktüm. üzerine dilimlenmiş elmaları
      sıraladım. içinde de az dövülmüş ceviz ve tarçın var. hepsi sonra
      fırına. valla çok hafif ve lezzetli olmuştu. ben çok beğendim..

      Sil
  3. Merhaba blogunuzu yeni keşfettim ve artık takipteyim :)
    Bana da uğrarsanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğimiz saatler aynı :)
    Buket sanaldan da olsa senle ve üstteki momentos'la tanışmış olmakta şükür edilesi. Çok seviyorum cuma yazılarını,aksatma lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eyvallah Balthus :) Bilmukabele..

      Sil
    2. Böyle düşündüğüne çok sevindim Balthus, benden de böyle. MOmentosla kanlı
      canlı da tanuştık, ben çok sevdim onu. ama uzun da oldu görüşmeyeli,
      hayalkahvem tanıştırmıştı bizi. Hayalkahvemi takip ediyorsundur, eğer
      etmiyorsan hemen başla.çok çok sevgiler

      Sil
  5. Blogum yok, sade okuyucuyum... Cok mutlu oldum blog'unuzu bulduguma. Leylak Dali'nda bahsiniz geciyordu. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hoşgeldiniz , ben de çok mutlu oldum yazdıklarınıza :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...