13 Ocak 2017 Cuma

Tatil Filmlerim

                  Kar tatiliyle birlikte haftasonu tatilimiz dört gün olunca evde geçirilen zaman harikaydı. Bazen kitap okudum bazen kurabiye yaptık bol bol da birşeyler izledim. Şu sıralar tv de bazı kanalları çok seyretmeme rağmen ( onları da başka bir zaman anlatacağım ) bu tatil günlerinde dört film seyrettim. Rahatlıkla seyredilebilir ama çokta etkilenmediğim filmlerdi. Şimdi kısa kısa filmlere bakalım.
                  CAMINO      
              İspanyol sinemasının en fazla ses getiren filmlerinden biri sayılan ve ülkesinde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo gibi birçok ödülü kazanan etkili bir film Camino. Üzüntüye , çaresizliğe hazırolun bu filmde. Küçük kızın çektikleri şuan bile birçok çocuğun , gencin ıstıraplarına ayna tutuyor, bu konu bir de masum aşkla birleşince gözyaşı bol oluyor..

                                                  


                                       BİNLERCE KEZ İYİ GECELER
                    Juliette  Binoche filmde ünlü bir fototğrafçı . Biir tarafta severek yaptığı zaman zaman canını ortaya koyduğu işi diğer tarafta kızları ve eşi. Nedense böyle durumlarda kadın hep ortada kalıyor. Seçim yapması için zorlanan taraf oluyor. Filmde bu eksende geçiyor. Çok beğenerek izlemedim benim için vasat bir filmdi. 


                               

                                           A MAN CALLED OVE
                   Böyle filmleri seviyorum işte. Konu basit ama insani duygulara o kadar yakın ki. İsveç filmi olması nedeniyle oralara ait tekdüzelik  ve sıkıcılık var ama zaten ben de bunun için seviyorum. Aksiyon, komedi ve korku film izleme faslını kapatmış benim gibiler için ideal. Onca yaşanmışlık, hızlı yaşamın sonunda çoğumuzun durumunun nereye varacağını gözümüzün içine sokan gerçekçi bir film. 
                         
                                               En man som heter Ove Movie Poster

                                           SULLY
                            Hernekadar  uçak filmlerinden korksam da acaba Tom Hanks ne yaptı diyerek merak ettiğim bir film oldu. Düşen uçaklar hep canımı sıkmıştır. Zaten uçuş fobim var, yine de korka korka seyrettim ama Tom Hanks'in diğer filmlerinin altında kalmış. Tekdüze giden bir film, Tom Hanks'i filmde yaşlandırmışlar ama yine de gerçekte oldukça yaşlanmış. 

                                       sully-movie-poster




2 yorum:

  1. Aksiyon,komedi ve korkuyu bıraktık tabi yaş itibariyle. Ama unutma mesela fightclub ve matrix aksiyon;trumanshow ise bir komediydi.En azından önceliğimiz değil demek daha doğru sanki,ne dersin ;) sinema zevkine güvenirim,olası vakit kaybından kurtardın hayatımdan bir bakıma :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru ifade ettin Balthus. Aslında sen benden gençsin aksiyon falan
      seversin bence :) Söylediğin filmlerin ortak özelliği
      var tabiki, hepsinin bir felsefesi vardı. şu sıralar olanlarda yok ne yazık ki
      o yüzden vakit kaybı çoğu. Bu günlerde de harika belgeseller seyrediyorum
      yakında yazarım yine..

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...