22 Kasım 2016 Salı

MUCİZE

                    Çok sevdiğim bloglardan  Macerakitabım'a  sorarım arada sırada '' oğlun neler okuyor şu sıralar '' diye.  Çocuklarımız sanırım aynı yaştalar. Güzel kitaplar okuduğunu bilirim Kuzey'in. Özlem zaten kitapkurdu. Şehirde olduğundan, kitapçıları da çok sevdiğinden haberi vardır tüm kitaplardan. Ondan öneriler alırım, sonra da o kitapları arayıp bulurum. Gerçi Pelin benim önerdiğim kitaplara burun kıvırıyor, okumak istemiyor, gündemde ki ergen kitaplarının peşinde daha çok. Ne yazık ki bu kitaplar hacimce fazla olmasına rağmen içerik birbirinin aynısı ve içi boş bence. Nereden mi biliyorum , çoğu zaman kızımın okuduğu kitapları ben de okuyorum.
                    Neyse son önerdiği kitaba geçeyim ben. Mucize.. 11 yaş üstü herkesin rahatlıkla okuyabileceği , başkaları hakkında ki görüşlerimize şekil verecek, farklılıkları kabul etmemizi sağlayan, çok yönlü bakış  açısını geliştirecek türden bir kitap. Hele ilk gençlikten itibaren dış görünüşe önem vermeye başlayan benliğimizi törpüleyici nitelikte. Bu yüzden çocuklarımızın okuması lazım.


                  Kızım sevdi mi? Bence sevdi. Sorduğumda benim önerim bir kitap olduğundan hiç beğenmedim falan diyor ama iki günde bitirdiği için böyle olmadığına eminim. Sonrasında ben okudum zaten.  Kitapta daha önceden seyrettiğim bir filmden bahsediyordu. Onu da internetten bularak seyrettik geçen sene. Filmde  kitapla bağlantılı oldu böylece. Fil Adam ( Elephant Man)   David Lynch yapımı siyah beyaz bir film. Vücudu doğuştan deformasyona uğramış ucube olarak nitelenen jonh merrick’in hayatını işlediği  bir başyapıt. Filmin konusu Victoria dönemi Londra’sında geçmekte ve siyah beyaz çekilmiş olması dönemin ruhunu yansıtabilmek adına.

                       

                       Televizyonda seyrettiğimiz seri bir belgesel var. Botched diye. Hangi kanalda seyrettiğimizi unuttum ama çok ilginç.  Dr. Paul Nassif   ve Dr. Terry Dubrow 
birlikte doğuştan anomaliye sahip insanlara yardım ediyorlar. Dünya da ne kadar ilginç vakalar varmış diye hayretler içinde seyrediyoruz eşimle. Hepsi de anlattıklarına göre Mucize kitabında ki Agustie'nin kaderini taşımışlar üzerlerinde yıllarca. Dünya da ki belki milyarda bir şanssızlık sonucu oluşan genetiklerinin yüküyle yaşamışlar.

                                  Botched

                         Bir kitap okuyup diğerleri birbiriyle üst üste örtüşünce sizleri de bilgilendireyim istedim. Seyretmediyseniz Fil Adam'ı öneririm, Mucize ise mutlaka gençlerin okuması gerek bir kitap. 















6 yorum:

  1. Fil Adamı izlememiştim. İzleyeceğim... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, bence izlemelisin. Klasiklerden biri..

      Sil
  2. İyi ki benim gibi tembellik yapmayıp yazmışsın bu kitabı. Biz ailece çok severek okuduk. Hatta Kuzey babasına da mutlaka okuyacaksın bu kitabı dedi. Okumak için böyle çıldıran bir aileyiz gördüğün gibi :)
    Kuzey de Pelin gibi bu aralar. Bu kitabı çok severek okudu ama o da eskisi gibi kitap okumuyor. Çok erken gidiyorlar okula, çok geç geliyorlar biliyorsun. Hem kitap okusun istiyorum hem de çocukların vakitsizliklerine üzülüyorum. Bana bir tane daha böyle güzel kitap bulsana anne dedi. Olur, emredersiniz dedim. Benim de elimde son okuduğum kitap, süründükçe süründü. Her şeyi yapmaya çalışıp hiçbir şeyi tam anlamıyla yapamıyorum. Saldım gitti durumundayım.
    Tuhaf bir sene vesselam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazılacak çok şey oluyorda ah bu hızla akan zaman birşeye
      izin vermiyor. Biriktikçe konular birikiyor, bazen de bıkkınlık
      geliyor. off çalışmak kötü aslında. bugün bir arkadaşımla oturduk sahilde.
      istanbulda ki 20 yıllık işini bırakıp bizim kasabaya dönen biri.
      artık ilişkisinde bile çok toleranslı ve sabırlı olduğunu, yorgunluk
      olmayınca sinirlerininde sağlam kaldığını ve huzur içinde olduğunu
      söyledi. iş hayatı mahvediyor bizi, hele şehir hayatı..Senin
      yine de enerjin yüksek, salmasak bazı şeyleri çıkış yolu bulamayacağız

      Sil
  3. sevgili pelinpembesi,
    ilk instagram hesabında görümüştüm bu kitabi, dikkatimi çekmişti. okul
    rehberlik servisi kütüphanemiz için aldım hemen. meğer çocuklar haberdarmış da merak ediyorlarmış. sıra ancak bana geldi de okuyabildim geçen haftalarda... şahaneydi!
    çok teşekkür ediyorum kitapla karşılaşmamı sağladığın için;)
    fil adam'ı izlemedim ama kitap frankenstein'ı hatırlattı bana (kitabını okudum ve oyununu izledim), bir de notre dame'ın kamburu'nu biraz da...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu yaşadığımız dönemde çocuklara doğru kitapları okutabilmek
      o kadar önemli ki. çünkü kitaplarda da büyük kirlilik yaşanıyor.
      bu kitap ve benzerleri çok önemli. zincir halinde etkiliyoruz birbirimizi. bu zincirin bir halkası olabildiysem ne mutlu bana. devamı sizsiniz :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...