20 Kasım 2016 Pazar

Bizim Köyde Sonbahar

Şimdiden söyleyeyim hangi köy söylemeyeceğim sorarsanız. Çünkü yurdumun birçok köyü gibi burası da harika bir yer. Neresi olduğu önemli değil, etrafı şöyle bir gezelim bu yazımda. Hem alalım elimize çayımızı , kahvemizi anlık mutluluk doldursun içimizi. Bilmiyorum, bana böyle olur da..Güzel fotoğraflara bakmak hep beni mutlu eder. Bu özellikle doğa fotoğrafıysa hele..
Ülke gündemi bitmek bilmiyor, sorunlar fazla. Bunları elimin tersiyle iter oldum son zamanlarda. Formülüm bu. 
Köyler sakin, huzurlu..Bayılıyorum buna. Şehrin gürültüsü, telaşesi yok. Etrafta köpek havlaması bazen küçük çanların sesi geliyor koyunlar geçiyor çoğu zaman. Okulumuzda ki çocuk sayısı da az. Onların sesleri dolduruyor etrafı..


Okul çıkışı minibüs gelene kadar yürüyorum etrafta bazen. Çok iyi geliyor bu. Geçenlerde yine gezeyim dedim. Kısa da olsa birçok güzel şey gördüm.


                              Bu ev ve arsası satılık ama alacak gücümüz yok. Yine de hayal kurmadan geçemiyorum yanından. Bizim olsa neler yapardım, bahçem nasıl olurdu, nereye ne koyardım hayal ediyorum bir çırpıda. İç geçire geçire ayrılıyorum oradan..


                          Köyümüzde ki yerleşim dağınık. Tepede bir grup ev var. Aşağı mahalle var bir de, orasıda uzak. Fazla yürümek gerekiyor hem de etrafta baya bir köpek var, korkuyorum. Şöyle zamanım da olsa baştan sona gezsem bir ara. Genelde okul etrafında tur atıyorum. Geçen sene de gezmişim sonbahar da, aynı yerleri çekmişim :)



                      Artık tam zamanı cennet hurmasının. Ne kadar ilginç bir ağaç değil mi? Meyveler olgunlaşınca ağaçta hiç yaprak kalmıyor. Görüntü de çok güzel. Sonbahar  meyvelerinin çoğunun da turuncu olması da ne kadar ilginç değil mi?





                         Köyümüzün bir de deniz manzarası var ki.. Havası bile farklı, denizden gelen kokuyla birleşen dağ havası. Her gün farklı olan bu manzara gökyüzünün ruh halini alıyor. Bazen hiç bulut olmuyor, bazen sis, kapkara bulutlar, bazen gri, mavi. Karşı kıyıdan gelen vapurla ayrı bir güzel. Sonbahardan sonra kısmet olursa kış halini de yazmak isterim. Şimdi kışın gelmesini, karın yağmasını bekliyoruz dört gözle. Zor da olsa kış halleri özleniyor işte..


7 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım. Masal gibi.

    YanıtlaSil
  2. Nasıl güzel.. Hem yeşil hem mavi, sakin ve huzurlu..

    YanıtlaSil
  3. Köyler ne kadar güzel yerler.. Benim yerleştiğim köyde öyle.. Nasıl bir iç zenginlik var, nasıl çoğalıyorlar verdikçe.. O satılık olan arazi ne kadar? Eminim çok pahalıdır.. :/ umarım bir gün sana ait minik de olsa bir toprak edinirsin <3

    YanıtlaSil
  4. Hafızam yanıltmıyorsa geçen öğretim yılında yerleşmiştin buraya ve adınıda yazmıştın sanki :) o fotolarda köylü halkın resimleri falanda vardı. Çok daha güzeldi öylesi. O şirin gecekonduyada umarım sahip olursun bir gün. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Köy hayatını o kadar çok seviyorum ki ... Eşimin ailesinin portakal , mandalina bahçeleri var o kadar güzel ki ... Mandalinaları dalından koparmak , ağaçların arasında gezmek çok seviyorum .Bizim de yakında ufak bir köy evimiz olacak , orayı yerleştirmek için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba,bugün keşfettim blogunuzu...
    Birkaç yazınızı okudum, çok iyi geldiniz:)
    Eşim Gölcük'lü, İstanbul'dan sık sık gidiyoruz. 1 gün bile iyi geliyor gerçekten...
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz :)
      Ne güzel böyle şeyleri duymak, Gölcük bana çok yakın,ben de beklerim :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...