21 Ekim 2016 Cuma

MUHTEŞEM PİSA



Floransa 'da  kalırken yarım günümüzü Pisa'ya ayıralım dedik ve çıktık yola. Trenle 1 saat gibi yolculukla sakin kente ulaştık. Tren garından aşağıya doğru yürümeye başladık. Pisa tam olarak neredeydi bilmiyorduk , en iyisi insanları izlemekti. Kentin ana caddesinde alışveriş için mağazalar var. Tren istasyonundan başlayarak meşhur Corso caddesinden 25 dakika kadar yürüyorsunuz. Cadde üzerinde çeşitli meşhur dükkanları izleyerek, Piazza del Vittoria Emanuella ve Piazza del Garibaldi gibi ufak meydanlardan geçtik.
Nerede bu Pisa diye söylene söylene ilerlerken bir köprüye geldik.



Köprüden sonra bazı binaların üzerinden Pisa'yı gördük sonunda. Çok heyecanlanıp tamamını görmek için hızlandık.



              Pisa Kulesi’nin inşası 1173 yılında başlamış. İlk iki kat eğik değilmiş. Ancak 3. kat inşa edilirken 1178 yılında kule eğilmeye başlamış. Kulenin eğildiği 1185 yılında mimar tarafından fark edilmiş. Pek çok çözüm denendiyse de önüne geçilememiş. Çünkü kulenin inşa edildiği toprağın elverişsizmiş . Bu dönemde Floransa ile Pisa şehri arasında savaşlar nedeniyle kulenin inşası bir yüzyıl kadar sekteye uğramış.



Pisa Kulesi bulunduğu meydanda yalnız değil; yan yana bir katedral ve bir vaftizhane bulunuyor hemen arka tarafta ise mezarlık var. Kuleye çıkış mümkün fakat çok önceden internet üzerinden online rezervasyon yaptırmak gerekiyor ve kişi başı 18€ ödemeniz gerekiyor. 


                  Pisa'yı görmek çok etkileyici. Beklentimin üzerinde bir yapıyla karşılaştım ve çok sevdim Pisa'yı. İtalya'ya gelip burayı görmeden gidilmemeli. Tabi ki burada da çok turist var ve herkes fotoğraf çekmek için şekilden şekile giriyor.
                   Biz de klasik Pisa pozumuzu verdik tabi ki. Beni takip edenler bilir, Pelin 6 yaşından beri bloumda. Şimdi de genç kız olarak kızım burada :)


1 yorum:

  1. maaşallah kızınıza. çok güzel bir genç kız olmuş. başarılı ve mutlu bir ömür dilerim :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...