18 Eylül 2016 Pazar

LUGANO GEZİSİ

               

                          Bernina Ekspresinin son durağı Tirano'da indikten sonra buradan kalkan Lugano otobüsüne bindik. Amacımız Lugano'yu da görmekti. Burada  Hotel Zurigo da kaldık ve memnun kaldık. Lugano, gölün üst tarafında kalan Lugano ve Malcantone bölgeleriyle alt tarafında kalan Mendrisiotto bölgesinden oluşuyor. Ana yerleşim alanı Lugano bölgesi. Önemli turist aktivitelerinin başında gölü çevreleyen tepelere çıkış yer alıyor. Bunlardan 912 metre yüksekliğindeki Mount San Salvatore’ye, Paradiso’dan yarım saatte bir hareket eden kablolu sistemle ulaşılıyor. 933 metrelik Mount Bre’ye finükülerle çıkılıyor. Mount Lema ise tam 1624 metre yüksekliğinde. Teleferikle 10 dakikada ulaşılıyor. Çevredeki dağların en yükseği ve önemlisi Mount Tamaro 1961 metre yüksekliğinde. 

                           




                  Lugano’nun güzelliklerinin önemli bölümü park ve bahçelerde. Bunlar tepelerin üzerine kurulu. Belvedere, Ciani Park, Tassino adlı botanik bahçeleri arasında en önemlisi: San Grato  ve Parco Civico..



                                   

                Sıcakta gezmek çok kolay değil, herkes denizdeyken şehir boş genelde. Biz daha çok parkları tercih ettik gündüzleri. Göl kenarında parklarda oturmakta güzel. 



                    Lugano da çok ilginç bir  katedral bulunuyor. Cattedrale di San Lorenzo. Aynı zamanda freskleri harika bir o kadar da eski bir kilise olan  Chiesa di Santa Maria degli Angeli. Mutlaka gezilmeli. 

                              



                            Lugano gölü çevresinde gezerken ilginç heykellere de rastlamak mümkün.

                                  

                              Şehrin üst taraflarına doğru yürüdük , çok yorulduk ama manzara müthiş. Bu arada farklı  parklara da rastladık. İsteyenler San Salvatore tepesine dik trenle tırmanabilir. Buradan da manzara harika. 
         
                                              

                      Günün en zevkli saati pizza yediğimiz zamandı. Burada da güzel pizza yapan restoranlar var.

                    

                      Lugano sokaklarında gezmek, kendi başınıza şehri keşfetmek aslında yapılacak en iyi şey. Kaybolmak imkansız, aşağıya doğru yürüdüğünüzde mutlaka göl karşınıza çıkıyor. Kaybolmak bir çok şehirde olduğu gibi burada da imkansız. Chur'dan Luganoya geldiğimiz de gözümüz korkmuştu ama şehirde bir kaç saat geçirince alışıyorsunuz.


               

                   Kısaca Lugano herşeyiyle harika bir yerdi. Biz bayıldık. Şehir büyük , yapacak çok şey var, çevre köylere gitmek ayrı bir güzel olsa gerek. 





2 yorum:

  1. Selam çok güzel yerler biz gittiğimizde sadece sahil ve parkı birazda ara sokak gezdik. Süre azdı oradan Coma gölüne gitmiştik. Orada kalmak ayrı güzel.Turla gittiğimiz için sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Resimler ne kadar net!
    Aklıma İsviçre'yi soktunuz iyice:-)
    İHarika görünüyor. İyi ki yazdınız..

    YanıtlaSil

Nisan Cuması

                        '' Dün bildik bir rüzgar esiyordu. Daha önce karşılaştığım bir rüzgar. Dışarıda mevsimsiz bir ilkbahar. Kara...