10 Haziran 2016 Cuma

Cuma Şükrü 3

                    Her cuma olmasa da arada sırada yeni bir haftasonuna başlarken hem o haftanın bir özeti hem de çevremde ki güzelliklere şükretme ihtiyacından bu tür postlar yazmaya başladım biliyorsunuz. Bugün cuma..Ramazanın ilk cuması hatta. Kutlu ve bereketli bir ramazana ulaşmanın mutluluğu içindeyim. Şaşkınlıkta yok değil çünkü geçen sene ki ramazanın üzerinden sanki birkaç ay geçti gibi geliyor. Zaman nasılda akıp gidiyor üzerimizden, yaşadıklarımız sanki bize ait değil. Sanki içinde kendimin olduğu bir film izliyormuşum gibi geliyor. 
                Yaşadığımız bu ülke de acılar, terör, sefalet bitmiyor ve bitecek gibi de değil. 3 haftadır haberleri takip etmiyordum, hiç tv açmadım bu süre içinde. Geçen gün İstanbul'da ki terör olayını arkadaşlardan öğrendim, o gece  haberleri açtım seyrettim. Ölen gencecik polisler ve hayat hikayelerini dinledikçe ağladım . Ruh gibi gezdim o gece yine. Artık nefret geldi, elimden birşeyin gelmemesinden, üzüntüden kendime yarattığım dünyanında bir suç gibi üzerime yüklenmesine engel olamıyorum. Çevrede ki güzellikleri bulup çıkarmaya çalışıyorum, bunları paylaşmanın herkese iyi geleceğine inanıyorum. Bu küçücük kasaba da bile bu hafta içinde 3-4 kez kazalar oldu, bir cinayet işlendi. Çarpık ilişkiler devam ediyor, insanlar da fazla bir düzelme de yok ama diyorum ya kendime bir duvar örüp içinde yaşamak istiyorum. Benim gibi düşünen, yazdıklarımı, fotoğraflarımı beğenen takip etsin yeter bana.
                Neyse bu haftanın şükürlerine gelelim. Şükredecek çok şeyimiz var, yaşadığımız her an rahmet dolu. Tek tek yazsam upuzun liste olur ama ucundan alalım yine de..



Bu hafta bir çok yer gibi bizim burası da soğudu, yağmur yağdı. Bahçemde ki bitkiler yıkandılar, tertemiz oldu herşey..


 Allahım herşey ne güzel bu mevsimde. Rahman süresinde defalarca soruyor yaradan : 
'' O halde , Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz ?



Bu harika bahçeden her sabah çıkıp okula doğru yola koyuluyorum. Hep önünden geçtiğim, sabahın erken saatleri de olsa yarı yarıya dolu olan kahvehaneyi çok seviyorum nedense. Keşke yalnızca erkekler oturmasaydı da biraz ben de soluklansam şu morsalkımların altında diye düşünüyorum. Oturan dedelerle bazen gözgöze geliyoruz, gülümsüyorum..


Her  nasip için , ayrı bir rahmet şekillenir demiş Zarifoğlu..Bir anda hava değişti, heryeri sis bastı geçen gün. Şu gül mevsiminde bunları da gördüm ya şükürler olsun..


Şükürler olsun ki mandala sevgimi bulaştırdığım köy çocuklarım var :)


Şükürler olsun arka arkaya kitaplar okuyorum , yeni yazarlar ve kitaplarıyla tanışıyorum. Hayatta en çok bana zevk veren şey okumak..Bol okumalı, huzurlu, doğayla iç içe bir haftasonu diliyorum herkese..


8 yorum:

  1. o şehit olan polislerden biri komşumdu Buket :(
    Senin cuma yazılarını bende çok seviyorum ama ben bunu hergün yapıyorum herşeye rağmen. Sabah evden dua ile çıkıp işe giderken gökyüzüne bakıyor ve tanrıya bana bugünüde armağan ettiği için şükrediyorum. sağlığım sıhhatim yerinde, sevdiklerim yanımda eh çorbamda kaynıyor,kafi bee. hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle çok üzüldük ki şehitlere, tarifi imkansız. Tv seyretmiyorum ama
      yine öğreniyorum bu tür haberleri. bu gerçeklerden kaçmak anlamsız aslında
      biliyorum, bir taraftan da duyarsız mıyım diye düşünüyorum kara kara. Öyle de olmuyor böyle de, dünya da uçlarda yaşıyoruz herşeyin en lerinde. çok teşekkürler yorumunla ..

      Sil
  2. İçimize kapanmaya başladık,kalın duvarlar örüyoruz çevremize...
    Haberler çok çok yürek yakıcı cinsten. Evet en iyisi,kitaplara ,elişine gömülmek; bir de varsa eğer üç-beş dostun sohbetine ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya Colette ne varsa dostlarda var, şükürler olsun sizin
      gibi insanları tanıdım, evimde yalnız olsam bile bir tık uzaktasınız. moralim
      bozukken sevdiğim blogların eski yayınlarını açıyorum, okuyorum saatlerce.
      öyle iyi geliyor ki. birbirimizle yıllarca sürsün inşllh bu düzen.
      Aman ne olur yazmayı bırakma. Bırakan arkadaşları bile belki dönerler
      umuduyla bekliyorum.

      Sil
  3. Allah razı olsun sizden. Ne güzel de paylaşımlaırnız var. Dostum ve arkadaşım olan Rahmetli şair Cahit Zarifoğlu'ndan bahsetmenriz bile beni çok heyecanlandırdı. İnanan ve inandığını insanlık idealine taşıyan bütün mefkure sahiplerine selam olsun!..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne çok sevindim duana Profosör. Arkadaşınız olması
      bile ne heyecanlandırdı. Allah rahmet eylesin, cuma günü onu anmış oldum. paylaşımlarımı beğenmenize de ayrı bir mutlu oldum. çok çok selamlar..Şairimizden en sevdiğim dörtlüğü yazıyorum .

      Sırtını dünyaya dön
      kendin kadar yürü
      Sonra yönünü dünyaya dön
      aradaki mesafe yabancılıktır.

      Sil
  4. Her mevsim ayrı güzelliklerle dolu ama her yerin rengarenk çiçeklerle bezendiği ve birbirinden güzel meyvelerin olduğu bu mevsimde insan hangi yana bakıp şükredeceğini şaşırıyor inan ki.
    Keşke herkes şükretmeyi bilseydi ve Rabbimizin yarattığı bu güzel dünyaya ve yarattıklarına zarar vermeseydi. Yakmasaydı, yıkmasaydı, öldürmeseydi.....

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...