25 Mayıs 2016 Çarşamba

Likya Yolunda Bir Haftasonu

                   Likya Yolunu bilir misiniz?   Likya Yolu, Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan toplam 535 km’lik bir parkur. Genelde insanların belirli parkurlar seçerek yürüdüğü bu yol, dünyanın en iyi 10 yürüyüş parkuru arasında gösteriliyor. İngiliz/Türk amatör tarihçi Kate Clow‘un çok büyük katkıları ile 1999 yılında ortaya çıkarılıp işaretlenen yol, aynı zamanda Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olarak biliniyor. Likya yolunu her yıl yaklaşık 30 bin kişi yürüyor. 
               Biz kaldığımız otele yakın bir yerden yani Fethiye'de Faralya bölgesindeki Kelebekler Vadisinden yürüyüşe başladık. 



                          Yürüyüşümüz amatörce nereye kadar gidersek türdendi. İlk önce Bu manzara da kahvelerimizi içtik. Burası Faralya bölgesinde ki Kelebekler Vadisi..  Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi 8 Şubat 1995 ‘de birinci derecede doğal Sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmış.   Vadi adını, 80 den fazla kelebek türünü barındırdığı için ve özellikle burada bulunan Kaplan Kelebeği denilen ‘’Jarsey Tiger ‘’ türden ötürü almış. Yüzlerce kelebeği koloni halinde, en yoğun olarak  Haziran-Ekim aylarında izleyebilmek mümkün. Kelebekler için, vadi derinlerine doğru ilerlemek ve kaynağı Faralya Köyü’nde olan, 50 mt. yükseklikten yaz kış dökülerek Akdeniz’e akan şelaleye doğru tırmanmak gerekiyor.            
  

                         Daha  Sonra oradakilere sorarak yürümeye başladık. Zaten tüm yol boyunca kayalara, ağaçlara bırakılmış sarı kırmızı işaretlere bakarak yola çıktık.
Yol çok kolay değildi. Sık ağaçlar, kayalar, inişli çıkışlı bir yoldu. Ama çokta keyifliydi. Çünkü adaçayı, kekik, çam kokuları öyle yoğundu ki herşeye bedeldi.




                      Harika bir doğa , harika bir deniz eşliğinde uzun yürüyüşümüz Kabak Koyuna gelince sona erdi.



Kabak Koyuna tepeden aşağıya inerek ulaşıyorsunuz. Oraya giden servislerde var. Tüm araba için 50 tl fiyat veriyorlar. İster 1 kişi ister 10 kişi farketmiyor. Tepeden aşağı inmek kolay ama yukarı yürümek zor.


                             Biz aşağı inerken bir mekanda oturduk. Manzara süperdi. İsteyenler Kabak Koyunda bulunan çadır, bungalov tarzı yerlerde konaklayabiliyor.



Kabak Koyundan minibüsle otelimize döndük. Diğer yazımda kaldığımız oteli anlatacağım. Çünkü çok dingin, sessiz ve huzur dolu bir tatil yaptım. 



5 yorum:

  1. Olağanüstü bir güzellik.

    YanıtlaSil
  2. Harika yerler, bilirim. İyi yapmışsınız...

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de çok güzel ...
    Ne mutlu size ... Hem keyfinize , hem ruhunuza göre bir gezi olmuş ..
    Keyfiniz bol olsun ..

    YanıtlaSil
  4. Du bi... Likya yolunun bi durağına ben de gideceğim şimdi:)
    İyi hazırlık oldu bu yazdıkların Buket. Şahanesin!

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...