20 Haziran 2015 Cumartesi

Bari'den Lecce'ye

                            Lecce görülmesi  gereken  tarihi bir kasaba.  Bari'de  bulunduğumuz bir gün  gidelim dedik , trene atladık rahat  yolculuk yapıp vardık. Ferhan  Özpetek  filmlerinden adını  duyduğumuz  bir  yerdi. Mine Vaganti  adlı  filmin  birçok  sahnesi bu kasabada  çekilmiş.  Tatil planınızı yaparken Lecce’nin ünlü koruyucu azizini anmak için 24-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen, Fiera di Sant’Oronzo Festivalini göz önünde bulundurmalısınız.
                       Lecce şehri genellikle düzlük bir arazi olan “Salento Ovası”nın ortasında bulunuyor. Çok geniş ve düzlük bir alan olan Salento Ovası’nın kuzeyinde “Mürge platosu” ve güneyinde “Salento Serre” platosu bulunuyor. Coğrafi olarak, yarımadanın güney doğu kısmının en ucunda yer alıyor  ve   Adriyatik ve İyon denizleri ile çevrili Lecce sahilleri ve güzel plajları meşhur.
Biz  gittiğimizde  hava oldukça  sıcaktı  ve  genelde  etrafta kimse  yoktu. Tertemiz sokaklarda ,  dükkanlara  gire çıka gezdik  uzun süre. 


Lecce de Puglia’daki diğer şehirler gibi küçük bir şehir. Nüfusu 95 bin. 2000 yıllık tarihi var. Mimarisi barok ağırlıklı. Şehirdeki sanat eserlerinin çokluğundan dolayı Güneyin Floransa’sı diye biliniyor. Sarı taşlı binaları, dar sokakları insanı kendine hayran bırakıyor. 



SANTA CROCE BAZİLİKASI 
Barok tarzda bir kilise. Yapımı 1695’te tamamlanmış. Lecce’de Türk izlerinin en belirgin olduğu yer burası. Dış cephesindeki süslemelerde, 1571 yılında yapılan İnebahtı (Lepanto) Deniz Muhaberesi’nde Haçlı donanmaları tarafından esir alınan Osmanlı askerleri de işlenmiş.


SANT’ORONZO MEYDANI 
 Şehrin ana meydanı burası. İstanbul’un Taksim Meydanı gibi diyelim ama tabii tek farkla, halkın giriş çıkışını engellemiyorlar meydana! :) Gencinden yaşlısına her daim kalabalık.Meydanda dikkatinizi çekecek ilk şey ise meydana da adını veren Aziz Oronzo Sütunu.


Ara  sokaklarda  kafelerde  dinlenerek ,  dükkanları  gezerek  ya da  yazın  gittiyseniz  yakın  plajlarına giderek  çok  güzel  zaman  geçirebilrsiniz.



1 yorum:

  1. Sevgili Pelin Pembesi,
    İtalya geziniz hem çok güzel geçmiş hem de siz çok güzel anlattınız.....
    Naçizane gezdiğim ülkeler içinde benim de çok beğendiğim bir ülkedir İtalya....
    Cenova, Portofino, Bologna, Floransa, Venedik ve Rimini (San Marino) dışındaki şehirleri henüz görmedim.
    Tavsiyeleriniz doğrultusunda güney İtalya gezisi planlayacağım inşallah......

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...