26 Mart 2015 Perşembe

Gölyazı

Bursa  Cumalıkızık   öncesi  Gölyazı'ya  gittik.  Cumalıkızık'a    çok  gitmeme  rağmen  Gölyazı'ya  hiç   gitmemiştim. Özellikle   facebookta  burası  Avrupa 'da  bir yer değil,  Bursa da  gizli  bir  hazine diye  çıkan  videolardan  çok  merak  ediyordum.  Ve  gidip  görünce  burasının  gerçekten de  Avrupa da  bir yer  hiçbir zaman   olamayacağını  anladım.  Özellikle  fotoğrafçıların akın akın gittiği bu yer  bir  doğa  harikası. Ama  ne  yazık ki  bir çok yer  gibi  burası da  ziyaretçilerin akınına  uğramış.  Bir de  pazar  olmasından  dolayı  sanki  tüm  şehir  gelmişti.  Köylere  gittiğimde   ıssızlığını  severim.  Ne  yazık ki  burada ki  trafiği  görseniz  inanamazsınız. 
Kalabalıktan başka  her yer  o kadar  çok  pis  ve  özensizdi ki anlatamam.  Köy evlerinin  bahçeleri  kırık dökük  eşya dolu, etraf aşırı  büyük sinekle kaplıydı. Bu kadar  niye pisiz bilmiyorum. Gelen insanların çöpleri zaten her yeri  kaplamıştı. Çöpü  çöpe atmayı öğrenemeyen bir toplumda yaşıyorum , böyle yapmayan bir insan olarakta  çok sinir oluyorum. 
Yani  buraların  güzelliği  fotoğrafların gücünde. Şimdi  ben de birbirinden güzel fotoğraflar koyacağım ve bu da bir tür aldatmaca işte. 
Neyse  fazla keyfimizi  kaçırmadan  bu köyden  görüntüler..




Nilüfer ilçesindeki en zengin antik yerleşim yerlerinden biri olan Gölyazı, Türklerle Rumların ortak tarihi açısından önemli özelliklere sahip bir beldedir. Eski bir Rum köyü olan ve bugün daha çok mübadele ile Selanik’ten göç edenlerin yaşadığı Gölyazı, Osmanlı döneminde Türklerle Rumların bir arada yaşadığı ve Rumların çoğunlukta olduğu bir yerleşim merkeziydi. 
Gezerken  köyün içinde  bir kiliseye rastladık. Aziz  Pantelemion Kilisesi. 19’ncu Yüzyıla ait olan Aziz Panteleimon Kilisesi şimdi bir  kültürevi  haline  getirilmiş.




                               Göl  kenarında  çay bahçelerinde  oturup  manzarayı seyretmek en güzeli..



Köy  meydanında  anıt ağaç Ağlayan Çınar  var. Çok  muhteşem. Ama  etrafını  yapıyorlar mıydı  neydi bütün parkeler  kalkmıştı..



7 yorum:

  1. Selam, seni yeni keşfettim, bana da beklerim
    http://meleginhediyeleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. gerçekten bütün olumsuzluklara rağmen en güzel fotoğrafların çıktığı yer gölyazı. ayrıca ağlayan çınar'ın hemen altında, yani şu anda parkelerin kalktığı yerde bir restoran vardı onu yıkmışlar. muhtemelen onun çalışmaları devam eden.

    YanıtlaSil
  3. Süper bir gezi olmuş! Fotolar da iç açıcı... :)

    Not: Fotoğrafları lütfen izinsiz kullanmayınız.

    YanıtlaSil
  4. Ah pardon o yorum yanlış oldu, yanlış şeyi kopyaladım, tekrar yazayım

    YanıtlaSil
  5. Harika bir gezi olmuş! Fotolar iç açıcı... :)

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflar muhteşem, çooooook beğendim.
    İyi gezmeler.

    YanıtlaSil
  7. Bende yarın gidicem Gölyazı'ya yazıdan sonra çok merak ettim. Benim sayfama da beklerim :))

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...