11 Eylül 2014 Perşembe

Trabzon Yolculuğu


                          Ne  çok gezdin dediğinizi  duyar gibiyim :)  Ağustos  sonu  üniversiteden arkadaşlarla  Trabzon'da  buluşma  kararı almıştık.  Bir  arkadaşımız  orada  yaşıyor  ve  bizi  bu  şehirde ağırladı. Kısa da  olsa yoğun  bir  gezi oldu,  çok  memnun  kaldık. Trabzonu daha  önce  görmemiştim. Beni  hayrete düşüren  Trabzon'u arapların kaplaması.  İlk olarak uçakta  görünce bu  kadar arap  nereye gidiyor acaba diye sordum arkadaşıma. Trabzon içinde heryer de oldukça  çok  arap görünce iyice şaştım.


Neyse  gelelim  Trabzon şehir  turuna. Kısa  kısa  yazıp  bol fotoğraf  koyacağım. İlk  gün  Sümela  Manastırına  gittik.  Hava  yağmurlu olsa da  ormanda yürümek çok  güzeldi. Yemyeşil  doğa.. Biliyorsunuz Karadeniz ormanlarını,  dağlarını..


Burada   bir nehir  kenarında  karadeniz kahvaltısı  yaptık.


Sonra  Sümela Manastırına  doğru  orman içinde  yola  çıktık..



                                Ne  yazık  ki  manastır içine  çok  zarar  verilmiş. Bunu  görünce  çok  üzüldüm,  niye  böyleyiz ?  Tüm  ikonların yüzleri harap. Gezmeye gelenleri oturup  ayrı izlemek  lazım. Herkes  elinde  makina foto çekim  peşinde. Kocaman teyzeler daracık  yerlere  girmeye çalışıyorlar, erkekler  girilmeyecek bölgelerde,  görevliler de bunların  peşinde. 


Trabzon  meydanda  Çardak Pide de  bol tereyağlı  peynirli pide..



                      Sonra  şehrin  tepelerinde  bulunan  Atatürk  Köşkü  gezildi,  güzel  bahçesinde  oturuldu..


                                Akçaabat'ta  gidilerek  meşhur  köftesinden yenildi.  Gerçekten de  çok  güzel,  her  köfteyi  yemeyen  ben  bile 7-8  tane  yedim. Sonunda  da  çok  güzel  bir baklava ikram ediyorlar. Mekan Cemil Usta.


Şehir meydanında  bulunan  dükkanlar  gezildi,  çalışan esnaf  birebir  görüldü..



Trabzon  simidinin  tadına  bakıldı  ama  çok  sert. 


Akşam  Yemeği  salaş  bir  balıkçıda ..


Meşhur  Faroz'a  gitmeden olmaz..



Ve  ne  yazık ki  dönüş..

9 yorum:

  1. Karadeniz'e henüz gitmedim ama senin bu paylaşımından sonra biran önce oraları keşfetme arzusuyla doldu içim. Selamlar...

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir gezi. Çok özet ama. Keşke daha detaylı bilgiler olsaydı. Umarım arkası gelir. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ay ne güzel kısa ama dolu dolu bir gezi olmuş.Benim de bir sene hayalim karadeniz turu.Şöyle sahil boyunca başlayıp Batum'a kadar varmak yeşile doymak niyetindeyim.
    Bu yıl kim gittiyse oralara aynı yorumu duyuyorum.Karadeniz de küçük bir arap emirliği kurmuşlar diyorlar...

    YanıtlaSil
  4. Ne de harika, çok çok gezmek. Bizim gibi gezemeyenler ve bir yerlerinden görünmez zincirleriyle hayata bağlı kalmaya mecbur olanlar için de gez sen:) Ben hep gezmeleri olan zamanlar hayal ediyorum burada. Kendimi kırlara atmak, dağ tepe yürümek istiyorum çok. Şimdi yaz da bitti aslında serin sabahlarda yürümek zamanı tam da. Hep merak ettiğim yerleri geziyorsun, yine öyle bir yer, bayıldım. Havası, doğası, yemekleri ne güzel. Daha kim bilir ne güzellikler barındırıyor içinde ve eminim sen hepsini görüyorsun içinden, taaa derinlerinden.
    Yazamadım uzun zamandır ne kart ne mektup, biraz rehavet var üzerimde ama şimdi mektup mevsimi geliyor yakında yollayacağım. Sen de bana yaz, kısa da olsa yaz olur mu, mutlu olurum.
    Kocaman sevgiler
    Daha nice nice güzel seyahatler diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba, kalplerimiz karşılıklıymış ben de geçen senin adresini aradım , birşeyler yazıp gönderecektim. hem süpriz olur dedim ama bulamayınca kaldı. benden önce yazacaksın belki ama olsun. bugünler yoğun , okula açıldı. dolu olumsuzluk falan moraller bozuk. ah buralar da olmasa çekilmez :)

      Sil
  5. http://babylovebrand.net/2013/08/27/continuous-join-as-you-go-again/ Bu bağlantıda battaniyenin bağlanışı var :)

    YanıtlaSil
  6. Sümela manastırı Türkiye sınırları içerisinde görmek istediğim yerlerden biri ama söylediklerini duydukça ben de üzülüyorum evet, niye böyleyiz acaba?

    YanıtlaSil
  7. Trabzon görmeyi çok istediğim yerlerden biri. Ormanda yürümek, o Karadeniz havasını içine çekmek çok güzel gelmiştir. Fotoğraflar da çok güzel. Yalnız ne sinir oldum anlatamam, elimizin ulaştığı her yeri tahrip ediyoruz. Adını oraya kazıdın da ne oldu diye küfürler ediyorum içimden. Hiçbir şeyden tarihten, sanattan anlamayan insanların ne işin var orada diye düşünüyorum. Neyse çok yazmayım :)) Harika bir gezi olmuş anlaşılan.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...