14 Ağustos 2014 Perşembe

Mallorca Plajları

                     
               Öyle  güzel ve  temiz  koylarda  yüzdük ki  acaba burada ne  kadarını  aktarabilirim  diye düşünüyorum. Mallorca  adası  gerçekten büyük   bir  ada. Birçok  koyu,  plajı,  köyleri  var. Biz  sayılı  günlerimizde  ancak birkaçına  gidebildik. Tercihlerimiz  gürültü, kalabalıktan  uzak ,  bakir  yerlerdi.  Artık  yaşlanıyormuyuz  nedir ,  bas  bas  müzik olan  yerler  bize  göre  değil :)   Bu  yüzden  şehir  merkezine  yakın  yerleri  tercih etmedik. 


                     mayorka_ispanya_pelinpembesi2


                               mayorka_ispanya_pelinpembesi3

                    İlk  gün  EsTrenc  kasabasına  gittik. Biz  ulaşımda  otobüsleri  tercih ettik.  Oldukça  rahat  ve  kolay  oldu  bu  yüzden.  Zaten  terminalden  belirli  saatlerde otobüs  var.  Önemli  olan  saatlerini  öğrenmeniz.  Adam başı  5 euroya  yaklaşık  40  dakikalık  bir  yolculukla  Es Trenc'e   vardık.  Sahil  boyunca  yürüyerek  kendinize  uygun  yerler  bulabilirsiniz. Eğer  şezlong ve  şemsiye  isterseniz 4,5 euroya  herbirini  kiralıyorsunuz. 

                   

           İkinci   gün  Alcudia 'ya  gittik.  Bu şehir  oldukça  büyük  bir yer.  Kalesi,  plajları,  çarşısıyla  tüm  gününüzü  alıyor.  Hatta  burada bir  tekne turu  yapıp  birbirinden  güzel  koylarını  gezebilirsiniz. Şehir  merkezinde  upuzun plajı  var.  Biz  gittiğimiz  gün  hava  kapalıydı  hatta biraz  yağmur  yağdı  ama  denize  girmemizi  engellemedi.



Diğer  günler  Magaluf,  Palmanova  ,  Cala  Major , Illetes Plajına  gittik.  Herbiri  çok  güzel  ,  ağaçların  denizle  buluştuğu  koylar.  Buralara  gitmek  için  yine Plaza de Espana'da  bulunan  terminale  gidip  otobüslere  binmeniz gerekiyor.  Buralara  ulaşım  daha  sık ve  ucuz.  Çokta uzak değil.  Rahat  rahat  gidilip  bir  şezlong kiralayıp  ya da  ağaçların  altında  gölge seçip  tüm  gün keyif yapmak en  güzeli.





Aslında  daha  dolu  fotoğraf  var,  seçmekte  zorlanıyorum.  Bunlar  bizim  bir  hafta  boyunca  gidebildiklerimiz.  Daha  birçok  güzel  yer  var. Mesela  Picasso'nun  resmettiği  Deia  plajı. Ünlü yazar ve ressamlara ev sahipliği yapmış Deia köyündeki 19yy dan  kalma Son Marroig malikanesi ve Robert Graves’in mezar taşı..
Denize dimdik inen kayalıkların tepesindeki Hermitaje Of Trinity kilisesinin enfes manzarası,  Soller köyündeki Jardines de Alfabia bahçeleri,   en kuzey noktada yer alan Formentor Burnu,  Balıkçı ve liman kasabası Port D’Andratx tepelerinde Amerikalı ressam ve heykeltraş Barabara Weill’in  atölyesi,  capcanlı  gençlerle dolu playa de  palma  plajı,  pequena koyunun  güzelliği  görülmesi  gereken  yerlerden...







9 yorum:

  1. Nasıl güzel denizin rengi,tertemiz mis gibi plajlar.Çok güzel bir tatil olmuş belli çok özendim şimdi oraya ışınlanmak geldi içimden.Kısmet yazıyorum bu yerleri bir kenara liste uzadıkça uzuyor bakalım ne zamana düşer yolumuz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallhn gitmek size de kısmet olur. adaları çok seviyorum, koyları, ağaçları
      herşeyi ile çok güzeller.

      Sil
  2. Biraz Datça'nın yıllar önceki haline benzettim koyları, eskiden böyle kalabalık olmazdı, çocukluğumuzun tatilleri gibi tatiller yapardık. Ne güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsun datça suları gibi tertemiz. ama bizim gittiğimiz yerler tenhaydı.
      ada aslında çok kalabalık. hele ahavaalanındaki kalabalığı hiçbir ülkede görmedim. çok kalabalık ama sokaklar , kafeler hep sessiz , huzur içinde. dönüşte münih üzerinden
      geldik, malum türkler dolu. uçak nasıl curcuna. bizim genetiğimizde var bişiler :))

      Sil
  3. Ne kadar güzel görünüyor. Kargaşa, koşuşturma olmadan huzurlu bir tatil.Benim de hörmek istediğim yerler arasında.Şimdi daha çok istedim :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım ben de yolumu senden esinlenip seneye o taraflara çevireceğim. Önden gidip yol göstermen ne güzel oldu :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de gitmek istiyorum :) bu sene ispanya dusunuyordum olmadı, seneye bakalım

    YanıtlaSil
  6. Merhaba;
    Annem anlatıyordu geziyle gitmişler seneler evvel, hep ufak ufak parçalar halinde hatıralar hatırlıyorum onun anlatışlarından. Fotoğraflar harikaymış plajlara bayıldım taaaaam benlik. Nasıl güzel, temiz, huzurlu, maviyle yeşilin enfes birleşimi içimi açtı, kokusu geldi burnuma doğanın ve denizin. Seviyorum denizi, yeşili. İyi ki böyle yerlere gitmişsiniz, şehirden uzak yerler daha harika ve keşfedilesi oluyor bence. Ama kanımca bir yere en az iki kere gitmek birincisinde bilinen yerleri gezmek, turist gibi, ikincisinde de böyle koyları, plajları, ufak köyleri ne biliym biraz arka planda kalan yerleri gezmek. Zaten böyle güzel bölgeleri bir kere görmek yetmiyor da yetmiyor:)
    Harika zamanlar geçirdiğinize eminim. Ahh keşke çektiğin tüm kareleri görebilsek ne harika olurdu, bu plaj fotoğraflarına akşama dek bakabilirim şu an:) Sevgilerrr

    YanıtlaSil
  7. Harika yerler ama fotoğraflar da muhteşem. İnan gitmiş kadar oluyorum senin gezi yazılarını okuyunca. Bakalım sıradakileri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...