21 Mayıs 2014 Çarşamba

Fransa'da Son Durak ; CANNES

                             Nihayet  Fransa Rivierasında  son  durağımıza  geldik. Kısa  süre de olsa oldukça yoğun  geçen  bir  gezi oldu. Daha  önce dediğim  gibi  sabah erken saatlerde yollara çıkıp  gece  geç saatlere  kadar  gezdik. Yakın yerlere de gidip gördük. Buralara  gidişlerimizde otobüs  yada tren  kullandık.  Cannes gidişimiş  Mougins gezisinden  sonra  oldu. Buradan 1.5 euroya  otobüsle şehir  merkezine geldik.
Nihayet   ünlü Cannes  sokaklarındaydık. Beklenilenin  aksine diğer  turistlik  yerler  gibi bir yer. Fransa'nın güneyinde Cote d'Azur'de yer alan Cannes, film festivali, kumarhaneleri, deniz mahsulleri restoranları ve beş yıldızlı otelleriyle tanınıyor. Her yıl mayıs ayında düzenlenen Uluslararası Cannes Film Festivali şehre ayrı  bir anlam  katıyor. 
                          Cannes’ı dünya jet sosyetesinin vazgeçilmesi yapan hikaye ise çok eskilere dayanıyor. İngiliz aristokratı olan Lord Brougham, 1800’lerin ortalarında verem olan kızının tedavisi için Nice’e doğru yola çıkıyor ancak karantina önlemlerinden dolayı Nice’e alınmıyor. O da o zamanlar küçük bir balıkçı kasabası olan Cannes’e sığınıyor. Kızının bu balıkçı kasabasının temiz havası, güzel iklimi sayesinde iyileşmesinden sonra kendisine burada bir malikane yaptırıyor ve yakın dostlarını burada ağırlamaya başlıyor. Buranın kulaktan kulağa yayılan ve dünyaca tanınan bir yer olmasını sağlayan hikayesi bu şekilde başlıyor. Coco Chanel’in bronz teni ile poz vermesiyle ise Cannes’ın denizi, kumu ve plajları birden dünya jet sosyetesinin vazgeçilmezi haline geliyor.





La  Croisette  zaten  şehrin  en güzel  otellerinin, ünlü  markaların,  Cannes film  festivalinin  yapıldığı  kongrenin bulunduğu  cadde. Nice  gibi  Cannes da  da  upuzun bir  kumsal  sizi  bekliyor. Ama  burası  daha bir  kalabalık  daha bir  hareketli..
                           Cannes  film  festivalinin  yapıldığı  yer  ve  meşhur  kırmızı  halı  herkes tarafından  gezilen,  fotoğraflar çekilen  bir yer. Old Town yani  eski  şehir  oldukça  keyifli  yerlerden  biri.  Cannes’ın Old Town diye adlandırılan Le Suquet bölgesi Cannes’ın tepesinde yer alıyor. Oraya çıkarken daha doğrusu tırmanırken Cannes’ı farklı bir şekilde görme imkanınız da oluyor. Le Suquet için Saint-Antoine Sokağı'ndan yukarı doğru yürüyebilirsiniz.   Tepeye çıkıp Castre Meydanı'na vardığınızda Notre Dame de l'Esperance Kilisesi'nihemen göreceksiniz. 







1 yorum:

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...