1 Nisan 2014 Salı

Çocuklarımızla İzleyebileceğimiz Filmler

                           Haftasonlarının en güzel  tarafı  ailece  seyredilen  filmlerdir. Biz de evde  bulunduğumuz  sürece güzel  filmler  seyretmeyi  seviyoruz. Birazdan  bahsedeceğim filmleri  biz  çok  sevdik.  İlk  film   Le Petit   Nicolas..  Yönetmenliğini  Laurent  Tirard'ın  yaptığı  ,  Fransız yazar Rene Goscinny tarafından yazılan  resimli  çocuk  serisinden sinemaya uyarlanan bir  film. Türkçeye Pıtırcık çevrilmiş.  Bir  çocuğun  ağzından  anlattığı  kitap serisinden esinlinerek  oluşturulmuş bu  film  2009 yapımı  90  dakikalık  bir fransız  komedisi.  Eskiden Milliyet  Çocuk  dergisi  tarafından  yayınlanırdı. Lüp lüp , Toroman,  Dırdır ana, Çarpım   gibi  karakterleri  vardı. Hani Lüplüpün elleri  hep  yağ  içindeydi.  Hatırladınız mı  bilmem  ama  eğer  siz de  çocukluk  günlerinize  gitmek  isterseniz  seyredin  derim..


                                

                   İkinci  filmimiz  Alis Harikalar Diyarı uyarlaması  ama sürrealist  bir  uyarlama . Çek  yönetmen  Jan Svankmajer'den  güzel bir  film.  Yönetmen  kendi  yorumlamasıyla  öyle  güzel  bir Alice yaratıyor ki  ekrana  kilitleniyorsunuz. Film animasyon, gerçek çekimler,  kuklalar kullanarak  farklı teknikleri  bir  araya  getirerek  filmi  kurgulamış.  Şimdiye  kadar  birçok  versiyonu  çekilmiş  Alice  bir de böyle  izleyin.

                                                  

                       Diğer  film  yıllar  önce ,  belki  de  kızımın  yaşında  bir  pazar  günü  seyrettiğim  ve  o  zamanlar mutluluk  duyduğum  bir  film. The Sound  of    Music.  Julie  Andrews   başrollerde.  Belki  hatırlarsınız  ,  o  güzel  şarkılarıyla Alp dağlarında kırlarda, çayırlarda  koşturup  duruyordu. 1965 de  en iyi  film oskarı da almış. "These are a few of my favorite things" adlı unutulmaz şarkının olduğu müzikaldir  aynı zamanda. Bu  şarkıyı  Björk   Dancer in the  dark  adlı filmde çok güzel yorumlamıştır. 

                                         

                   Şimdi ki  filmi  bilmiyor  olabilirsiniz  ama  bu  roman  kahramanını  tanımayan , okumayan yoktur  sanırım.  Kitabını  okuyup  üzerine  çocuğunuzla  bir  de  sinemasını  izlemelisiniz. Oliver Twist  biliyorsunuz  yetim  bir  çocuktur. Yetimhaneden kaçmasıyla  başlayan  olayları  kızımla nefesimizi  tutarak  izledik  ve  çok  beğendik.

                                                   

                       Gelelim  son  filmimize.  Annie  ..  Annie 1930'lu yıllarda, Bayan Hannigan adında gaddar bir kadın tarafından idare edilen berbat bir yetimhanede yaşayan bir kız çocuğudur. Tek hayali yetimhaneden kaçıp, orayı terk etmektir. 
Yetimhanedeki diğer çocuklar arasından, Oliver Warbucks isimli zengin bir iş adamının malikanesinde birkaç gün geçirmek için seçilince dünyası bir anda değişir. Kısa sürede malikanedeki herkesin kalbini kazanan Annie, soğuk görünümlü Warbucks'ın gönlünü yumuşatır. Warbucks, Annie'nin kayıp ailesini bulmak için ona yardım etmeye karar verir; ortaya çıktıkları takdirde ödüllendirileceklerini ilan eder. Fakat Bayan Hannigan ve kötü erkek kardeşi Rooster, ödülü almak için ortaya çıkan aileyi kaçırmayı planlarlar... 
                       Yönetmenliğini John Huston'ın üstlendiği komedi ve dramı harmanlayan aile filminin başrolünde Aileen Quinn yer alıyor.



                               
                                       

                          Kendime  göre  tavsiyeler  vermeye  çalıştım. Şu  günümüzde  kirlenmiş  ekrandan,  seviseyiz filmlerden  çocuklarımızı  uzak  tutarak güzel  ve  keyifli  saatler  yaşamak  isteyenleredir  tavsiyem .  İyi  Seyirler!!










8 yorum:

  1. Bu filmlerin hic birini izlemedim ama hepsi gayet eglenceli gözüküyor bu yüzden izlemek icin cocugum olmasını bekleyemeyeceğim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gerçekten öyle, zaten ben de sevdiklerimi izletiyorum kızıma ..

      Sil
  2. Harikasın. Facebook iki kum tanesinde paylaşıyorum hemen . Herkes yararlanmalı..

    YanıtlaSil
  3. Koro (Les Choristes)'yu öneririm. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa seyretmedim, yarın pazar hemen seyrederiz :)

      Sil
  4. Bu oliver twist filmini hangi film sitesinden izlediniz.Ben aradım bulamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.fullhdfilmizlebe.org/oliver-twist-film-izle.html

      linkinden seyrettim..

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...