22 Şubat 2014 Cumartesi

Dubai Yeme-İçme Rehberi

                           Her  bir  kente  gittiğimde  bilir kişi gibi  yeme -içme rehberi  yapıyorum  ama bu  çok iyi  bildiğimden  değil. Yine  gittiğimiz  bir  şehirde  keşfettiğimiz  ve  beğendiğimiz  yerleri  paylaşmak  istiyorum.  Dubai  de  ne  ararsanız ,  ne  yemek  isterseniz  var.  Birbiirinden  güzel  kafeler, restoranlar,  bol  miktarda  fast  food ..Yani  aç  kalmazsınız.  Biz de gezerken  hadi  şurada  yemek  yiyelim  diyerek  keşfettik  buraları.  Özellikle  güzel  kafeler  var.  Fransa'daki  Angelina,  Laduree  ayaklarına gelmiş.

   


Dubai Mall'da  bulunan    The  Cheesecake Factory  de   güzel  pastalar  yemek için  ideal  bir  yer.  Ama  benim  seçtiğim  fıstıklı  pasta  çok  ağırdı.  Neredeyse  üç  kişi  yiyebilir.  Çikolatalı  olan  daha  hafifti.




Buradaki  pastalar  ,  cheesecake ler   çeşit çeşit  ama  daha  güzellerini  yedim .  Bu  yüzden  on  üzerinden 6  puan  veriyorum :)





Dubai  Mall da  çok  güzel  şeker  dükkanı  var.  Aslında  hiç  şeker  sevmem  ama  renkler  çok  güzeldi.




Yemek  yediğimiz  bir  yerde   Marina da  bulunan  Golden Fork.  Başka  yerlerde  de  şubesi  olan ,  hesaplı  ve  güzel  yemekler  yiyebileceğiniz  ,  deniz  ürünleri restoranı.  





Mağazalarda  bol  bol  çikolatacılar da  vardı..



Oturduğumuz  güzel  kafelerden  biri..



Marina da  kahvaltı  edip  memnun  kaldığımız   yerlerden  biri..  Zaatar  w  Zeit..






Çin  yemeklerine  benim  gibi  meraklıysanız  işte  güzel  bir  restoran.  Porsiyonlar  çok  büyük.  Gelen  bir  tabak  zaten  ortaya konuyor,  isteyen  istediği  gibi  alıyor.  Bir  tabak  noddle  yaklaşık  olarak  30  tl   civarında  ...




Burasının  adı  P. F.  Chang's..




Kızım  gittiğimiz  yerlerde  suşi  yemeğe  alıştı.  Artık  nereye  gidersek  suşi  almayacağız mı  diye  soruyor.  İşte  burada da  bir  paketi  yalnızca  o  yedi :)


Üzerine yine bir pasta ve  kahve..





4 yorum:

  1. Buketcim bu yayınınla Pazar günüyle evde yemek de yokken bir iştahımı açtın ki olmadı;)) şeker ben de sevmem ama renkler süper... Yakın zamanda bir arkadaşımda oralardaydı foto ve bilgilendirme, üstüne de senin post ile gitmiş gibi oldum, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet böyle yeme - içme kısmına geçince aç karnına bakmamak
      en doğrusu :) bizde unatamadık o günleri..

      Sil
  2. Merhabaaa;
    Çok güzel yerlere gitmişsiniz valla bayıldım her birine. Ne kadar keyifli zamanlardır kim bilir..Şu sushi'yi bir ben sevemedim herhalde:) Bakarsın ben de alışırım zamanla:) Kahvaltı makarna ve pasta çok güzel göründü gözüme. Şimdi şurada bir kahveyle pasta yemek isterdim doğrusu ben de:) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah tubacm gezme gibisi yok. çok güzel yerler gördük. kızım suşiyi
      ilk kez geçen gezide denedi ve beğendi . sonra da her gittiğimiz yerde
      istiyor. iştahlıdır , belki ondan :)

      Sil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...