27 Ocak 2014 Pazartesi

Bir Kış Pastası

                         Çikolataya,  pastaya  düşkün  olmayan  azdır.. Güzel  pastalar  yemeyi,  kaliteli  çikolataları  bulmayı  severim.  Böyle  olunca   Lorraine  Pascale  anmadan  olmaz. TV de  bir zamanlar  seyrediyordum devamlı,  şimdi de  görsel  mucizelerine  tanık oluyorum  sitesinde.  Onu  seyredipte  ben de  birşeyler  yapmalıyım diye  giriyorum  mutfağa  ama  onun  gibi  olmuyor tabi ki...Kendisi bile  sanki  kakaolu kek  !


                                                    


             Ama  böyle  güzel  pastalar  yapan  bir  arkadaşım  var.  Nasıl  bir  yetenektir  bu  bilmem  ama  hiç  bir  eğitim  almadan,  içinden  geldiği  gibi ama  çokta  emek  sarfederek  mucizeler  yaratıyor.  Yavaş yavaş  bundan  para da  kazanmaya  başladı. Sizlere  annemin  ve  babamın  doğum  gününde  yaptığı  pastayı  göstermek  istiyorum.  Nasıl da  güzel  değil mi?



Bunlarda   yaptığı   şeftali  kurabiyeler..



                          Kış  pastasına sıra  geldi. Bu pastaya kış pastası adını ben taktım  çünkü limondan yapılıyor ve kar gibi rengiyle kışı  çağrıştırıyor bana. Tarifi  ayrıntılı yazmaya gerek yok. Hazır pasta tabanı alın. Tuzsuz  lor,  krema,  hindistan cevizi  ile  bir  krema  hazırlanıyor. Araya  sürüldükten  sonra  limon rendeleniyor. Sonra  diğer kat  konup  ,  krema sürülüyor.  Üzerine de çok ince kesilmiş limon dilimleri. Oldukça hafif  ,  güzel  bir  pasta.  



Bugün  çok fazla  pastalardan bahsettim.  Benimde tatlılar arasında  en sevdiğim  pastadır.  Ama  her  pasta değil. Şimdi malum sömestr tatilindeyiz. Vaktiniz  varsa , bir de çocuklarınız varsa hadi  kalkın bir şeyler yapın derim.  Tatilinizin  pasta  tadında  olması  dileğiyle...

                                         





13 yorum:

  1. Ayyy canım nasıl pasta istedi şimdi :) Şeftali kurabiyenin şekli harika, hiç duymamıştım :) Pasta da keza öyle, tam benlik. Bayılırım papatyalara :) Akşama minicik bir dilim pasta farz oldu sanırım :) Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya şu pastacılık sektörü çok gelişti. hele kurabiyeler de neler yapıyorlar değil mi.
      bu da bir yetenek işte. şehirde yaşasam güzel pastanelerden çıkmazdım zaten :)

      Sil
  2. Ayyy ben çikolatalı pastalara doyamıyorum doyamıyorum,o sufleler, profitoroller , chessecakeler ,ekmek üzeri fıstık ezmeleri. Ya en tatlı zehir diyorlar ama napalım :( yani ben oraya limon yerine böörtlen reçeli falan sürerdim ve muhtemelen de beyaz değil kara bi pasta olurdu ;) Lakin yinede canım çekti :) mu mu mu ;* epeydir yorum yazmıyorum ama yazılarına bakmıyorum sanmayalım lüfen ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah arsız kedi nerelerdesin sen?? yine yazsan ,noldu ki merak
      ediyorum ben de seni.

      Sil
    2. Biraz biraz başladım aslında yazmaya,ama şunu şunu yapıcam diye şartlanınca kilitleniyorum.Ama devam ;) yedin di mi pastayı :D

      Sil
  3. bayılırııım.
    çiklattan ve muzdan sona en sevdiğim şey pasta.
    burdaki fotolar bile yenebilir.
    o ablaya bi bakıyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de seviyorsun demek, zaten tatlıyı sevmeyen yoktur bence. bir de
      kilo alma sorunu olmasa :)

      Sil
  4. Benim de favorilerimden biri Kitchen24 aşçılarından. Hem kolay hem de görsel olarak harika sonuçlar çıkarıyor. Teşekkürler paylaşım için. Bu soğuk ve karanlık İstanbul gününde içim açıldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi neler yapıyor, çokta sempatik. keşke onun gibi
      pastalar yapabilseydim..

      Sil
  5. çikolotaya bayılırım ama pastayla aramın aynı olduğunu söyleyemem. Buna rağmen bu fotoğraflar çok çekici geldi, özellikle kış pastanı deneyeceğim en kısa zamanda, arkadaşının da senin de ellerinize sağlık, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  6. Pastayı yemeyi çok sevmem ama seyretmeyi çok severim, şu görüntüler birbirinden güzel Buketcim:))

    YanıtlaSil
  7. bayilirim pastalara ozellikle bol meyveli ve cikolatali :) nasil cnim cekti off off, su papatyaliya bayildim :)
    Benim yerimede bol bol yap ye, yarin kesin bi tane yapcam yada alcam :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...