21 Kasım 2013 Perşembe

Paris'te Doğal Tarih Müzesi

                 Muséum National d'histoire Naturelle


                          Paris'te  kızımla bayıldığımız  yerlerden  biri de bu  müzeydi.  Çünkü  buraya  sabah gidip  neredeyse  akşam üzeri  çıktık.  Özellikle  çocukla rahat rahat  zaman  geçirebileceğiniz  bir yer.  Çeşitli bölümlerden  oluşuyor. 1635 yılında  Kraliyet şifalı bitkiler  bahçesi  olarak kurulmuş,  daha sonra ki  yıllar  büyümüş, paleontoloji,  zooloji,  botanik gibi alanlar  açılmış.
Biz de ilk olarak  yan tarafta  bulunan,  içinde  çeşitli  hayvanları  barındıran hayvanat bahçesini  gezdik. Sıra  sıra  hayvanları  ziyaret  ettik.  Kızım özellikle  çok eğlendi. Farklı hayvanları  görmek  çok  hoşuna gitti.



Hele şu  eşek  bizi  görünce nedense öyle  bir  anırdı ki,  o zamana  kadar  hayatında  eşek görmemiş  kızım  için  bulunmaz bir  andı. 


Buradan  çıkarak  bilet alarak  botanik  kısmı olan  büyük  seralara  girdik.  Burada ki  müzelere  ayrı  ayrı bilet  alıp  giriyorsunuz.  Bahçesinde  de  çok  güzel  çiçekler  vardı.  Saatlerce  bunların  arasında  gezdik. Çok  zevkli  bir  bahçesi  vardı. 




Sonbaharda  gittiğimiz  için farklı  bir  yönünü  gördük.  Ağaçaların  renkleri,  yerlere  dökülen  yapraklar ,  havanın  tatlı ısısı  herşey  çok  güzeldi.  Buradan  kızımın  çok  ilgisini  çeken,  bu senede  öğrendiklerini  pekiştirecek  müzede  sonlandırdık  günümüzü.  600  metrekareye  kurulu,  üç  katlı  galeri de  toprak  ve  deniz de  yaşayan  canlıların  iskeleteleri  yer alıyordu.



Galerinin  ikinci  katında  dinazorlar,  üçüncü  katında  hayatın  evrimi  üzerine  bir  çok  fosil  bulunuyor.Kızımla  böyle  bir  müze  gezdiğim  için  çok  mutlu  oldum.  Müze  oldukça  etkileyici  ve  bence  Paris'te  mutlaka   görülmesi  gereken  yerlerden  biri..


9 yorum:

  1. Hah bak buraya gitmeyi ben de çok isterdim. Hiç fırsatım olmadı burası için, belki çocuk olsaydı şimdiye gitmiştim:)) Bu da benim şanssızlığım, kader utansın...

    Pelin için ne harika anılar, ne zengin bir çocukluk, hayata bakışı kimbilir şimdiden ne kadar farklıdır...

    YanıtlaSil
  2. Müze deyince hiç hayvanlar gelmiyor insanın aklına ama bu ne hoş bir müzeymiş ya, çok sevdim:))Pelin için çok verimli bir gezi olmuş bence;)

    YanıtlaSil
  3. pelın benım hayyalerımı yasıyorsun ınsallah bende gorururm(::(:(((

    blogumdakı cekılsı bekleırm sevgıler:9

    YanıtlaSil
  4. Ne keyifli bir yermiş. Çocuklar ve aileler için harika. Öğrendiklerini pekiştirmeleri ve gözlemler yapabilmeleri için de harika bir fırsat.

    YanıtlaSil
  5. Buketcim, keşke biz sizden sonra Paris'e gitseymişiz :) Çok güzel bir müzeymiş burası.

    YanıtlaSil
  6. şehirde büyüyen çocuklar tavuk bile görse kendinden geçiyor bilirim :) eşek anırması büyük nimet olmuştur :D

    YanıtlaSil
  7. Yeni rastladım buraya, ne güzel... :)

    Kafa ve Ters Düz'e de bekliyorum ısrarla! :)

    YanıtlaSil
  8. hah haaaaa. sen git pariste eşek gör ha allam yaaa.
    :)

    YanıtlaSil
  9. cocuklar ve aileleri icin super bir yer, hem eglenceli hem ogretici, ya daha onceden dikkatimi cekmediginden yada gercekten olmadigindan Turkiyede boyle yerleri gormedim. ama Hollandada bu tazr muzeler ve aktivite yerleri cok fazla, benzerlerini baska yerlerde gormek ne hos :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...