22 Ekim 2013 Salı

Paris'ten İlk Haberler

                                    Paris'ten  nihayet  geldik.  Hala  yorgunum. 9  günlük uzun bir tatildi. Paris  gibi  bir yer bize,  böyle uzun bir gezi  olduğu için  pahalıya patladı. İki  farklı  otel seçtik.  Otelleri seçerken  Paris'in  iki  bölgesinde olmasına dikkat ettik.  Böylece gezimizi  dört  gün bir  bölgede ,  dört günde diğer  bölge de  geçirecek  şekilde tasarlamış olduk.  Merak edenler için veriyorum;  ilk  otelimiz  hotel massena  .Bu otel  Opera Bölgesinde oldukça merkezi bir  yerdeydi.  Paris'e  gitmeden  önce  yaptığım araştırmalarda otellerin  eski  ve  küçük  olduğunu bir çok yerden okumuştum. Gerçektende  böyle olduğunu  gördük. Fotoğrafların kurbanı olup  gittiğimiz bu  otelinde  böyle  özellikleri  vardı. Yüksek  fiyatlar  ödeyip hiçbirşey alamamak olağan galiba. Fazla bir  beklentiniz olmasın.





                                 Uçağımız gece  havaalanına  inince  şehre  gelmek için  Rossy Bus isimli  otobüsleri  kullandık. Havaalanından Opera da ki  şehir merkezine gelmek 10 euro. Çocuklar için fiyat aynı. Yaklaşık bir  saat sürüyor. Burası  CDG  Havaalanı.  Otobüsten  inince  oteli aramak zamanımızı  çok aldı.
                                 İkinci  kaldığımız  otel  Eyfel Kulesi  çevresinde diye  seçtğimiz  L'amiral Hotel. Aslında Vaigurard  denen  bir bölgedeydi  ama yakın değildi.  Paris  bana labirent  gibi  geldi,  çünkü  her gece otelimizi aradık . Sokaklar  birbirine benziyor, aynı yerlerden defalarca geçiyor ve oteli  bulamıyorduk :)
Bu  bölgede de  4 günümüz dolu  dolu  geçti. Sabah 10  gibi  yola  çıkıp gece  10 da otele dönüyorduk. O kadar çok  yürüdük, o  kadar  çok  gezdik ki  ayaklarım ilk  günden  şişti,  yara oldu.  Paris 2 ya da  3  gün gezip  bitecek bir  şehir  değil. Biz böylesine  yoğun 8  gün  gezmemize  rağmen  bitiremedik.  Not alıp  gezmediğim bir  yığın  yer  kaldı.
                            Dönüşümüz  Orly   üzerinden  oldu.  Metroyla Orly Bus ların  olduğu  istasyona gidip  buradan  7,20 euro ile  havaalanına  rahatça  yarım  saatte  gidiyorsunuz.
                          Paris'te neler yapılır,  neler alınır,  neler yenir,  nereler görülür  hepsi , uzun uzun  yakında...



14 yorum:

  1. merakla bekliyorum postu canım :)

    YanıtlaSil
  2. aylardır bloğa uğramıyordum ve girdim senin yazını gördüm,şöyle güzelce bir dinlen, "Paris yazı dizisi" ni bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya nerelerdesin sen?
      ben de yazılarını özledim bekletme bizi..

      Sil
  3. Sabırsızlıkla bekliyoruzzzzz :)
    Ne kadar güzel geçmiştir kim bilir. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Diğer yazılarını dört gözle bekliyorum. Senin gözünden Paris harika olacak, eski bir dostu hatırlar gibi:)

    YanıtlaSil
  5. Otel ile havaalanı arasında Türklerin işlettiği "Paris dolmuş" diye bir sistem var. oldukça ucuza getirip götürüyorlar ve otel arama derdiniz olmuyor. Belki bir başka sefere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uçaktan iner inmez paris dolmuşuyla karşılaştık. fiyatları bilmiyorum ama..

      Sil
  6. buketcim, tecrübelerini bekliyorum. aynı hataları yapmamak için ;)

    YanıtlaSil
  7. hoş geldiniz :) detayları heyecanla bekliyoruz :) labirent gibi olması gözümü çok korkuttu şimdiden. ben tövbe hiç bir yer bulamam o zaman Paris'de :(

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...