22 Eylül 2013 Pazar

Sonbahara Doğru

                                     Bugün  tam anlamıyla sonbahara girdik bence. Dün 21  eylüldü.  Belki  bir çoğumuz için fazla anlam  içermez  ama  sonbahar  ekinoksu.  Dün  scorox  un  yazısını  görünce  benim de aklıma geldi.  Bu  tarih  sonbahara  tam  olarak  girdiğimizi  simgeliyor.  21  eylülde  gün  ve  gece  birbirine eşit oluyor.  Artık hasat  zamanı..Güneş ışıklarının  etkisi  azalıyor.  Birçok  meyve  ve  sebzenin  toplanmaya  başlandığı  zaman. Hava da  artık  ayaz  vardır.  Bu günden sonra  geceler  uzamaya  başlar  ve  soğuk  kış  günleri  kapıdadır.  Scorox ta  anlatmış , bu  Mabon  günü.  Birçeşit pagan festivali  galiba. Ama  amacı ve içeriği  hoşuma  gitti.  Biraz  bunlardan bahsetmek istiyorum.  Bu ekinoks   21 -  23  eylül  arası  kuzey  yarımkürede  , 21-23  mart  arası  güney yarım kürede  oluşuyor.  Mabon Galler  Bölgesinin Kelt   kökenli  genç  Tanrısıymış. Mabon da  bu  tarihte  kutlanan  bir tür  festival.
                                 Dün  hava  oldukça  güzeldi.  Denizimiz  sakin,  güneş  sımsıcaktı.  Boğazımın ağrısı, ateşime rağmen  bu  günü  kaçırmak  istemedim  .  Arkadaşlarımla  buluşup  deniz  kenarında  oturduk.  Akşama  doğru  bu  güzel havadan  eser  kalmadı.Üzerimizde  hırkalar  olmasına  rağmen  oldukça  üşüdük.  Eve  gelince  battaniye altına  girdim.  Bugün de  bu  geçiş  döneminde  bizim  evde  de  elmalı  tarifler olmalı dedim.  O kadar  halsizdim ama  yine de  elmalı,  havuçlu  ve  cevizli  bir  kek  yapmayı  başardım.



Bir  pagan değilim tabi ki  ama  çok  beğendim ben  bu işi.  Evde   sonbaharı  büyük  bir  umutla,  olumlu  düşüncelerle  bekleme,  bereket  ve  huzuru  arzu  etme fikri  çok  güzel.  Eğer  vaktiniz  varsa  sonbaharı   temsil  eden  bu  meyveler  ile  siz  de  birşeyler  yapın  derim.  Bu  belki  bir  kek,  bir  kurabiye  ya da  reçel  olur.  Aslında  bir  çok  evde  yapılan  kış  hazırlıkları  bunlar..




Bu  hafta  sonu  sonbahara  merhaba  dedik  biz.  Yeni  başlayan  bir  mevsimle  yeni  bir  döneme  girdik.  Allah'ın  hepimize  bereketli,  huzurlu  ve  barış  dolu  günler  sunmasını  diliyorum..Güzel  günler  de  buluşmak  dileğiyle..

11 yorum:

  1. eline sağlık canım çok güzel görünüyor nasıl canım çektiiiii :)

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar güzel anlatmışsın :') bugün ciddi derecede hissettim sonbahara girdiğimizi gerçekten çok soğuktu, bu mevsimin tadı da ayrı güzel.
    Amin inşallah bereketli ve huzurlu günler geçiririz, sevgiyle..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsın Buketcim.
    Kekinde çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık :)
    Güzel temennilerin için teşekkürler.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  4. Böyle bir kutlama olduğunu duymamıştım daha önce, kulağa çok hoş geliyor. Ben 1 Eylül le birlikte sonbahara merhaba demiştim aslında ama biraz erken demişim sanırım ;) Yarın bir kutlama da ben yapayım mevsim meyveleriyle birlikte :)
    teşekkürler paylaşımınız için çok beğendim..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Haftasonunu beklemeden hemen bu akşam bir havuçlu kek yapayım bari, çoştum okudukça:)

    YanıtlaSil
  6. Kek o kadar güzel gözüktü ki sanırım bu akşam evde çok uzun zamandır yapıyım dediğim limonlu kekim, çayım ve ben keyif yapacağız :) Sana da afiyet olsuuun :))

    http://theclumsywriter.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Gecmis olsun.. Havlar sogudu ayni zamanda hastalik usutme de kapida oluyor. Acaba ne giyinsem dedigim havlar geldi.. Bir sicak bir soguk.. Habersiz sifayi kapiyoruz.
    Seviyorum sonbahari .. Battaniya sicak cay yagmur filim ve kitap diye nitelendiriyorum bu mevsimi..
    Elinize saglik olsun.. Sonbaharin en sevdigim meyvesi ayva ve nardir . Ve suan bulundugum yerde bu meyveler cok pahlai . ve ozellikle ayva cok bulunmuyor.
    Elma da guzel ve elmali lezzetler cok guzel onlari hic kacirmiyorum..:)
    Iyi gunler Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Hemen belli oldu zaten sonbahara girdiğimiz. Akşamları serin oluyor. Ne güzel bir adet böyle sebze meyvelerle baharı karşılamak hemde güzel düşünce ve duygularla. Kekiniz nefis gözüküyor elinize sağlık. Bu arada çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  9. Oyy ne güzel olmuuuş, ellerine sağlık. Sonbaharımız bolluk bereket içinde geçsin ^^

    YanıtlaSil
  10. Tam anlamıyla artık sonbahar mevsim tam harika :) Adana'dan Selamlar.

    YanıtlaSil
  11. Yaza güzel bir vedadan sonra, Sonbaharı ben de mutlulukla karşılıyorum. Ne iyi etmişsin Mabon'u kutlamakla, ellerine objektifine sağlık yazı da karelerde ayrı beni benden aldı! :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...