10 Eylül 2013 Salı

Şeftalili Turta ve evde ki hallerim


Tatil  bitti  ,  yaz  bitmek üzere,  iş  başladı.  Evde  geçirdiğim zaman mevsimle birlikte çoğalıyor.  İnsan evini, eşyalarını özler mi?  Kesinlikle  .. Yaz mevsimi de böyle işte.  Eşyalarınızın tadını  doyasıya  çıkarmanıza  izin vermez. Halbuki  ne çok severim  sehpamı,  üzerindeki objeleri, koltuklarımı,  tablolarımı,  yatağımı,  mutfağımı. Bazen  evimden çıkmak  istemem.  Sevdiğim birçok şey gözümün  önündedir.  Hele bir  akşam oldu mu ışıklarımı yakarım, mutlaka evi  dolduran bir  müzik  olmalıdır,  radyovoyage   ve  jazzradio  favorimdir. 
Hele kitaplarım.. Mutlaka kitaplığıma  uğrar,  onları eller, kimilerini açar,okur,   hiçbirşey yapmasam bile bu  oda da  mutlaka otururum.  Onlara  bakmak bile  mutluluk  verir  bana.  Yeni  kitapların  nasıl olduğuna dair hayaller kurarım,  defalarca içini  dışını  incelerim. Bir çok  kitapsever gibi  ben de de  vardır bu  hastalıklı  sevgi.  




Evde  yapılacak  işim  yoksa mutlaka  mutfakta  birşeyler  pişiririm.  Yine  böyle  bir  zaman  benim için. Evde  geçirilen  mutlu  anlara  mutlaka  bir  kurabiye,  tart  kokusu  eşlik etmelidir.  Mevsimi  geçiyor  deyip bu sefer  şeftalili  turta  pişirdim.  






Bu sefer  kahve  keyfime  kızımı da  ekledim.  Biz  kahve  içerken  öyle  çok  özeniyor ki  ,  her  seferin de ben de içeceğim  diye  tutturuyor.  Daha  küçükken  sütle  nesquik  hazırlardım.  Bizimde  bunu  içtiğimizi  sanırdı.  Artık  kanmıyor  tabi ki,  espresso ,  türk kahvesi  içerken  aynısından istiyor.  Eee  bugün  keyif  günü,  ona  hadi  gel  kahve , turta ya  ne  dersin  dedim. Tabi  ki  hemen  kabul  etti,  güzel  bir  sohbet eşliğinde  günümüz devam  etti...

6 yorum:

  1. Turta nefis görünüyor Buketcim .Ellerine sağlık.

    Anneli kızlı sohbetler başkadır.Pelin biraz daha büyüsün en iyi arkadaşın olacak :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. off çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Merhaba;
    Daha dün aklımdan geçti şeftali almalıyım dedim kendi kendime. Turtaya da bayılırım ama şeftalili olunca ayrıca güzel oluyor. Bir de şeftali reçelini çok seviyorum. Turtan süper görünüyor şimdi bir parça olsaydı çay ile ne güzel yerdim. Ben en iyisi şeftali bulabilecek miyim bir bakayım:) Ellerine sağlık. Kızına da sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Maşallah!
    İlk paragrafları okurken, ben yazsam ancak bu kadar benzer duyguları ifade ederdim diye düşündüm :)

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim. keşke yakın olsaydınız da
    hep beraber yeseydik :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...