6 Eylül 2013 Cuma

CORNİGLİA

                             Son köyümüz  Corniglia.. Buraya  gelmek için  yine  La Spezia'dan  trene bindik. Diğer  yolcularla trenden indiğimizde  insanların  akın akın  bir tarafa  doğru  gittiklerini  görüp peşlerine  takıldık.  Giderken üç Türk kıza  rastladık yola.  Yok  ben  bu kadar  yolu  tırmanamam ,  geri  döneceğim diyordu içlerinden  biri.  Gerçektende Corniglia  diğer  köyler gibi  deniz  kıyısında  değil.  Zig zag giden bir  yolla yüksek  bir  tepeye tırmanıyorsunuz.
Biz de  acaba  bu  sıcakta  vazmıgeçsek dedik ama  sonra  burayıda görmemiz diyerek  başladık  tırmanışa.




                 Daha  çıkarken  manzarayı  gördükçe  ne iyi ettikte  geldik  dedik.  Dinlene dinlene  neredeyse 300  basamak  çıktık.  Tren istasyonundan  köye  minibüste  çıkıyormuş  diye  duymuştuk   ama  biz  görmedik.  Buradan  diğer  köy Manorola  da   gözüküyor.




                  Köye  gelince  herkes  dükkanlara  saldırdı  çünkü  o  kadar  çok  susamıştık  ki  olan  suyu da  yolda  bitirdik.  Burada  da  biraz  dinlenerek  sokak  aralarında  herkes  kayboldu.  Küçük  dükkanlarından alışverişte yapabilirsiniz.  Biz  yine  dondurma  denedik .  Gerçekten  İtalyanın  her yerinde dondurma çok  güzel. Sokak  aralarında  gezerken  bir  duvarda  '  marina'  yazısı  gördük.  Nasıl  olur  bu kadar  yüksekte  millet  denize mi  giriyor diye  düşünmeden edemedik.  Yolu  izlediğimizde çok  güzel,  tertemiz bir  koyla karşılaştık.



                        Kızımla   bu  manzarayı  görünce  dayanamadık.  Denize  girmek  için   tekrar  birçok  merdiven  indik.  Oraya  gittiğimizde  denizin  o kadar  sakin  olmadığını  gördük.  Çok dalga  vardı  ve  çocukla  kayaların  üzerinde  yürümek  oldukça  tehlikeliydi.  Çok  az  denize  girebildik  ama  o  kadar  temiz  ve  soğuktu ki  bayıldık  denize..




                           Bu  güzel  köye  iyi ki  gidip  görmüşüz.  Merdivenleri  gözünüzde  büyütmeyin,  karşılığında  çok  güzel  saatler  geçireceğiniz bir  köy  sizi  bekliyor olacak..

5 yorum:

  1. Bu şirin köyü Cumalıkızık Köyü'ne benzettim.

    YanıtlaSil
  2. böyle köye can kurban, ben bu köyde yaşarım valla büyük şehir istememm :)

    YanıtlaSil
  3. Son gezi yazılarının hepsini okudum ve hepsini çok beğendim. Ne iyi etmişsiniz gitmekle. Ama keşke daha çok fotoğraf olsaydı, bakmaya doyamadım.

    YanıtlaSil
  4. insan böyle bir yerden dönmek istemez :)

    YanıtlaSil
  5. kesinlikle merve ye katılıyorum bende yaşarım, var mı katılan başka ;)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...