4 Ağustos 2013 Pazar

Yaban Mersinli Kek

                           Pazara gittiğimde  köylülerin geldiği bölüme de gidip ne var ne yok diye  bakmayı seviyorum. Bu sefer şansıma yaban mersinleri de gelmişti. Hemen alıp eve gelir  gelmez  yaban mersinli  kek  yaptım. Tarif vermeye gerek  yok. Bildiğiniz  kek  tarifi,  içine ayrıca limon kabuğu da   koydum. Pişirip  kuzenimi  aradım, çayı  hazırla  akşama  dedim. B öyle  güzel  bir kek  yalnız  başına yenmez.



                       Bazı  zamanlar  evimden  çıkmak  istemem. Gezmeyi  sevsem de  günlerce  evde oturmayı severim.  Sevdiğim  herşey  evde  nasıl olsa.  Eşyalarımı  da  severim.  Sevdiğim  koltuk , sevdiğim  köşe ,  sevdiğim  resimler,  sevdiğim kitaplar.  Herşeyin  elimin  altında  olması  bir  tür  güven ve  huzur  verir.  Müziğimi  açar,  rüzgardan  etkilenmeyen  mumlarımı  yakar,  kitaplarımı da alırım okumasam da yanımda  durmalıdır,  eh  böyle güzel  bir  kekte  yapınca  bonus  olur.  Daha  ne istenir ki.  Bazen  facebookta  arkadaşlarımın paylaşımlarını  görürüm ,  ''  canımmm  sıkılıyoooo''   diye  feryat ederler.  Şaşar  kalırım,  yalnızca  evde  oturmanın,  hiçbirşey    yapmamanın  bile  güzelliğine  doyamam.




               Yaban mersininden yalnızca kek  yapmadım. Biraz  artmıştı , onu anneme götürüp   reçel yaptırdım. Annem  öyle  güzel  reçel, turşu yapar ki ,  bunların  nasıl yapıldığını  öğrenmeme  gerek  kalmıyor. Annelerimiz sağolsun,  kendisine yaparken bir kavanozda mutlaka  bana  ve  kardeşime  de yapar.  Yaban mersini reçelini  kesinlikle  tavsiye  ediyorum,  çok  güzel oldu..



13 yorum:

  1. Merhaba Buket Hanım,
    İyi pazarlar, kek nefis görünüyor tam pazar gününe yakışacak türden ;) ellerinize sağlık.
    Sıkılma konusunda çok haklısınız, bende hiç anlam veremiyorum canı sıkılan insanlara, okunacak dünya kadar kitap, mutfakta yaratılacak binlerce lezzet yada gezilecek muazzam yerler ve daha niceleri varken...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim..
      değil mi ama yapacak çok şeyinin olması da ilgi
      alanlarının genişliğine bağlı bence. tüm günü tv de dizi seyretmeye
      adarsan herşey kısırlaşıyor . evimde boş boş oturmak
      bile beni sıkmaz..

      Sil
  2. Bizim pazarlarda da yabanmersini satılıyor ama reçelini hep hazır alırım. Kekede yakışmıştır.leziz görünüyor. Ellerine sağlık Buketcim :)

    Evimde hiç sıkılmam. Hatta tam huzuru yakalamak için her şeyi kapatıp evi sessizliğe boğarım. Sıkılanlara bende şaşarım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa hazırı da var demek reçelin?? ben
      hiç bilmiyordum, annemle deneyince çok beğenmiştik..

      Sil
  3. Buketcim yine bu fotolarla ve yazınla beni benden aldın, güzel kalpli arkadaşım ben de evini seven ve hiç sıkılmayan insanlardanım:)
    Yaban mersinine de bayılırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali bence sen her durumdan her yerden zevk alacak şeyler
      bulan bir insansın. yabanmersinini ben geç
      keşfettim :(

      Sil
  4. Evde ben de kesinlikle sıkılmıyorum. Işin sırrı insanın evini sıkılmayacağı bir yuva haline getirmesinde.. Senin de o konuda çok başarılı olduğun o kadar belli ki.. Çoğu zaman imrendiriyorsun hobilerinle ve evde dolu dolu geçirdiğin günlerinle.. Bu arada bu kek benim en sevdiğim kek.. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Yaban mersinli kek, ne zamandır yapmak istiyorum ama tazesine hiç denk gelmedim, ben hep kurutulmuş satıldığını görüyorum, kek nefis görünüyor elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. afiyetler olsun çok lezzit görünüyor eve gidip kek yapma isteği uyandırdı :)

    YanıtlaSil
  7. Fotoğraflarda harika görünüyor ama bir de tadına bakmak lazım değil mi :)
    ama en önemli ayrıntıyı unutmuşsun; tabi ki çay :)

    YanıtlaSil
  8. Cok severim recelini.. Kekini denemedim.. Nasil olur diyordum hepp. Tesekkur ederim canim,,

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık iyi bayramlar :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...