31 Ağustos 2013 Cumartesi

RİOMAGGİORE

                               La  spezia 'ya  en yakın olan köy  Riomaggiore . Trenle uzun bir tünelden geçerek yaklaşık 10 dakikada oradasınız.  Zaten  burada okadar çok tünel var ki, birinden çıkıp diğerine  giriyorsunuz. Denize kısıtlı yerlerden  giriliyor.  Çok  büyük bir  köy değil. Sizi  rengarenk  evleriyle şaşkına çeviriyor.



                             Çok ilginç ,  biz  buraya  gittiğimiz de  bayramları mı  vardı anlayamadık , her  yere  bir şeyler  asmışlardı.  Neredeyse  bütün  balkonlarda  kocaman  beyaz  çarşaflar  asılıydı.  Bu  köyde  diğerleri  gibi  kendine  hastı. Denize  girenler  köyün  merkezini kullanıyorlar.




                    Bu  köyün  en  sevdiğim  şeyi  işte  bu  külahta  .. Küçük  külah 5 euro,  büyük külah  7 euro.  İçinde  karışık  deniz  mahsulleri kızartması  var.  O kadar  güzel ki,  neredeyse her gün  bu  köye  sırf  bu  külah  deniz ürünlerini  almak için  gittik.

                                     


                    Köyün  üst  taraflarını da  gezdim. Hatta  burada  denize  karşı  oturmuş,  kitap okuyan yaşlılarla karşılaştık.  Biz de  gezmelerimiz  sırasında  sık sık  sokak aralarında  oturup  uzun uzun evleri  seyrettik.





                           Anlatılmaz  yaşanır  denir  ya  bu  köylerde  böyle.  Küçücük  çarşısı,  pizzacıları,  manzarası ,  evleri  ile  masallar  diyarındaydık.  Bir de bu  kadar  çok turist olmasaydı :)
Riomaggiore  ile  Manarola  arasında  keyifle  yürünen  Aşıklar Yolu -  Via Dell'Amore  var.  Biz de  buradan  yürümek  istedik  ama  yol heyelan  nedeniyle  kapanmıştı.
                       Herhangi  bir  restoran  adı  vermek istemiyorum  çünkü  nerede ne  yerseniz  yiyin  fiyatlar  birbirine yakın,  lezzetler  her yerde  çok  güzel .  Biz  bu  köyde  işte burada  yemiştik.  Pizza  çok  güzeldi.




                           Özellkle  fotoğrafta  görülen  çeyrek  pizzayı  merak ediyordum. Adı  Farinate.  Nohut  unundan  yapılmış oldukça  yağlı  bir  pizza.  Çeyrek  dilim  alıp  denedik.  Değişik  bir  tadı  vardı.  Her zaman ki  yediğimiz  pizza Margaret.  Pizzaların  fiyatı  dilim alırsanız 5  euro.  Biz  6  kişilik  aldık.  10 euro ve  oldukça  doyurucu..
                     Yakında  diğer köyler :))




7 yorum:

  1. Külahta balık ürünleri iyi fikirmiş, oradaki köyler ne güzel bakımlı, bizimkiler neden bu kadar dökük...diğer köyleri bekliyorum bakalım oralarda ilginç neler var Buketcim :)

    YanıtlaSil
  2. İlk resimde evlerin hali gerçekten çok ilginç geldi bana da renkleri özellikle de balkonlarında hep bir şeylerin asılı olması. Ama köyün geri kalanı oldukça renkli ve hoş duruyor :)

    YanıtlaSil
  3. Siz Riomaggiore köyüne çamaşır yıkama günü gitmiş
    olmalısınız Buket. O gün beyaz çamaşırları yıkama ve asma günü olmalı. Görsellik mühim tabii. Aynı gün beyazlarla renkliler karışmamalı:)

    Sabah sabah her daim aç nefsimi yukarıdaki fotoğraflar kışkırttı. Hani o külahtaki şey var ya... Hah işte... Fena halde ondan yiyesim geldi:)

    YanıtlaSil
  4. Balkonlardaki çamaşırlar bana Napoliyi hatırlattı. Görünce ben de aynı şeyleri düşünmüştüm. Sanki tüm halk aynı gün çamaşır yıkamış gibi.
    Kızarmış deniz ürünlerine bayıldım. Hele ki külahta yenmesine.

    YanıtlaSil
  5. benden önce yorum yapmış olanlar gibi ben de aynı şeyi söyleyeceğim: o külahtakiler müthiş cezbedici duruyor :)

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel görünüyor o külah öyle, bende olsam hergün giderdim. Çok güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bloğunuzu çok beğendim, 730. Takipçi benim
    Bende Beklerim, Selam ve Sevgiler..

    http://guldengul.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...