13 Temmuz 2013 Cumartesi

Turta eşliğinde Okumalar...

                               

                                                        Kitap  okurken  özellikle  gündüz  ise  bir  şeyler  yemeyi  seviyorum.Gerçi şimdi ramazandayız. Yaptıklarımı gece yiyorum .  Bugün  üşenmeyip  turta  yaptım.  Nedense  canım  turta  yemek istedi.  Özellikle  elmalı  olmalıydı..Aslında  elmanın  zamanı da  geçti ama  sırf turta  için markete  gidip  aldım.  Tezgahta  şeftalileri  görünce  bir  an  vazgeçer gibi  oldum  ama  elmalı  turta  ağır  bastı.  Yapımı  oldukça basit. Daha  doğrusu  benim  yaptığım turta  basit. Yoksa  gerçek  turta da  tereyağ  yumuşamadan küp küp konmalı. Ama  ben  bunu  bu  halde  hamur haline sokmayı  beceremiyorum  hala.  Neyse ki  benim yaptığımda  güzel  oluyor :)




                       Akşama nasıl bekleyeceğim bilmem. İlk olarak kızıma tattırdım . Şu sıralar ev biraz hareketli. İftara akrabalarımı, yakınlarımı ağırlıyorum.  Gece geç saatlere  kadar oturuyoruz bahçede.  Çocuklarda tüm gece  sokaklarda.  Gündüz  çok sıcak olduğundan onlarda çıkamıyorlar,  sonrada acısını  çıkarıyorlar.




Kitaplarıma  gelince  elimdekiler  yavaş  yavaş  tükenmeye  başladılar.  Yakında  netten sipariş yaparım. Bu  bile beni  çok  heyecanlandırıyor.  Elimde Tomris Uyar'ın  bir  kitabı  var.  Yakında  bahsedeceğim. Tüm  gün  evde  keçeden bir şeyler  yapıyoruz, taş boyuyoruz,  kitap  okuyup film seyrediyoruz. Akşam  dostlarla  iftar,  sonra da  bazı geceler teravih..
Zamanımız  çok  güzel  geçiyor, tabi  gün  boyu  tembellik olunca başka nasıl olurdu ki:)
Yazımı  bitirirken  bahçemden  görüntüler :



15 yorum:

  1. elmalı turta hmmm bol tarçınlı sabretmek zor gerçekten , bahçen yine bereket içinde

    YanıtlaSil
  2. ne güzel, maşallah diyeyim sadece :)N.Narda

    YanıtlaSil
  3. içekler bahçeler turtalar kitaplar
    bu ramazan sendeyiz sanırım :)))

    Hayırlı ramazanlar diliiyorum sağlık ve huzurla

    YanıtlaSil
  4. Bahçen çok güzelmiş :) turtanın yanında dondurma da çok lezzetli görünüyor, daha iftara çok var, ohhh yanında bir de çay olacak ya da buz gibi bir limonata :D bu arada ben hiç yemek yapmayı bilmiyorum, düğünüme de 3 ay kaldı, sence öğrenir miyim pelin pembesi :/ yemek yapma konusunda pek bir hevessizim, ama öğrenmem de lazım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanki ben biliyor muydum sanıyorsun :)
      30 yaşından sonra oturdu çoğu şey :)

      Sil
    2. yaa inşallah dediğin gibi olur, nişanlım bile benden güzel yemek yapıyor, utanıyorum artık :)

      Sil
  5. elmalı turta çay ve kitap.
    tam bir mutluluk yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Bahçe şahane :) turya şahane :) daha ne olsun.. :)

    YanıtlaSil
  7. İçim açılıyor senin şu el emeği keklerinle, kahveli, bahçeli fotoğraflarınla, bakmaya doyamıyorum...Keyfin bol olsun arkadaşım))

    YanıtlaSil
  8. oohhh. ben bugüne kadar elimdekiyle idare ederken şimdi kendi kendime bahçeli evimiz olaydı iyiydi diye üzülüyorum. hep çocuklar için. afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...