4 Ocak 2013 Cuma

Venedik Gezimiz

                       Turla  gittiğimiz  Venedik'te  sabah  saat  6 da  San Marco  Meydanındaydık.  Tur  rehberi  eşliğinde  sabahın  erken saatlerinde  gezinin  başlaması,  güneşi  doğarken  Venedik'te  karşılama  şansını  yaşatmıştı  bize.  Hava  buz  gibiydi.  Venedik'in bir  numaralı  taşıtlarında  Vaporetto ları  ile  buraya  gelmiştik.
                      San  Marco  meydanı  öyle  güzel ki   Napoleon   '' San Marco  meydanı  dünyanın  en güzel  dans  pistidir  ve sadece  mavi  gökyüzü  onun  çatısı  olmaya  layıktır ''  demiş..
                       San  Marconun  güzelliği  San  Marco  Bazilikası  ile  başlıyor.  12  havariden  biri  olan  San Marconun  kemiklerini  muhafaza  amacıyla  11.  yy da  Bazilikada bulunan  süslemeler  nedeniyle buraya  Altın  Bazilika deniyor.  Giriş  kapısının  üzerinde  bulunan  4  tane  at  heykeli  Haçlı  ordusunun  İstanbul'u  yağmalaması  sonucu  buraya  getirilmiş..


                   

                                  Buradan  deniz  kenarına  doğru  giderseniz  Palazzo  Ducale  yani   Dükler   Sarayını   görüyorsunuz.  Rehberimiz   buranın  o dönemdeki  önemini  anlatıyor.  Zamanında  burası  hükümet  merkezi   olarak  kullanılmış.   Hemen  yanında  bir  hapishane  var  ve  bununla da  bağlantısı  varmış.  Sue çlular  zamanında  bu  hapishanede   suçlarını  çekerken  ceza  bitimine  kadar  ailesiyle  görüştürülmüyormuş.  Aileden  biri  gelince  mahkumlar  uzaktan  onları  görüyormuş,  kendileri de  yalnızca  ellerini  gösterebiliyormuş..
                                 Biraz  daha  yanda  iki  tane  karşılıklı  sütun  var,   bir sütunun üzerinde  San  Marco'dan  önce  şehrin  koruyucusu  olan  Bizans  Kraliçesi   Teodora'nın  heykeli  var.  Diğer   sütunda  Venedik'in  sembolü  olan  bronz  bir  aslan heykeli  var.






                        Daha  sonra  yavaş  yavaş  içlere doğru  içlere  doğru  gitmeye  başladık.  Erken  saatte  meydana  indiğimizden  kahvaltı  edecek  bir  yerler  aradık.  Bir  kafe  bulup  oturup  daha  sonrada bol  bol yiyeceğimiz  -istemesekte-  kuruvasan  yedik.  





Yavaş  yavaş   insanlar   çoğalmaya  başlamıştı.  Biraz  sonra   meşhur   Rialto  Köprüsüne 
gelmiştik.  Daha  sonra  kanallar  boyu  ilerledik.  Santa Maria  Mater  Domini   ve  San  Giacomo  Kiliselerini  geçtik.  











Her  yerde  meşhur  Venedik  maskeleri   var.  Eğer   almak  isterseniz  ya da  en azından  güzel  maskeler   görmek  isterseniz   La  Bollega  dei  Mascareri  ye   uğramalısınız.  Eyes  Wide  Shut  filminden  bilirsiniz  herkesin  maskeli  olduğu  o  ünlü  sahne  de  kullanılan  maskeler   Rialto  Köprüsü  yakınındaki  bu  dükkanda  yapılmış.








Gece  uçak  yolculuğu  yapmış,  uykusuz  kalmıştık  ama  olsun  ,  her  anı  dolu dolu
yaşamak  istiyorduk.  Akşama  kadar  gezdik..Pelin  bize  ayak  uydurur mu  diye  endişeleniyorduk  ama  
  son  güne  kadar  sorunsuz  bir  gezi  oldu..





Pelin'inde   isteklerini  karşılamak  gerekiyordu.  Eee  onunda  ilgi  alanlarını  ziyaret  edip
alışveriş  yaptık..







Aralık ayının  son günleri  olmasına  rağmen  hava  çok  güzeldi.  Ama  akşam
olmaya  başlayınca  çok  soğuk  oluyordu.  Üşüdüğümüz  zamanlar  kafelerde  oturup  tiramisu  ve  kahve  keyfi  yaptık.  Ama  ilginçtir,  bir çok  kafe  de  oturucak  yer  yok.  İnsanlar  kahvelerini  alıp  ayakta  içiyorlardı.  En fazla  iki,üç  sandalye  oluyordu.  Çok  yorulduğumuzdan  bunları  tercih ediyorduk..







  İlk  günümüz  büyük  bir  yorgunlukla  erken  sona ermişti.  Otele  varır  varmaz  yerleşip  uyuduk.  Otel  
Venedik'e  çok  uzaktı.  Ama  oldukça  temiz  ve  güzeldi.  Üstelik  bize  iki  oda  verdiler.  Geniş  ve  sıcak 
odalarda  kalmakta  oldukça  zevkliydi.  Ertesi  güne  hazırlanmak için  dinlenmemiz  gerekiyordu. 

8 yorum:

  1. Çünkü ayakta yiyip içmenin fiyatı oturarak yemen ve içmenden daha ucuzmuş İtalya da. Banco ayakta Tavalo oturarak demekmiş. Bahşişi direkt tavalo nun fiyatının içine ekleyip veriyorlarmış hesabı. Biraz araştırma yapmıştım. Ama çok güzel bir şehir. Havanında iyi olması şansınız olmuş.
    Yalnız motordan dumanlar çıkıp da senin Yine de uçma cesareti gösterebilmen takdire şayan. Ben Zeki Müren misali "Durdurun uçağı inecek var" derdim kesin.
    Neyse iyi geçmesine sevindim. Pelin e de geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  2. Buketcım, devamını dort gozle beklıyorum. bızde bu sene venedık dusunuyoruz. hangı turla , ne kadar, tavsıyeler hakkında ayrıca arayacagım senı. nerede kalınır, yenır ıcılır, nereler onemlı degıl.. gıbı.

    YanıtlaSil
  3. Takipteyim Buket,Pelin hastalanmasa iyiyimiş ama :(
    İtalya'da merkeze uzak oteller daha temiz ve konforlu oluyor,turla gidince uzaklığın önemi de kalmıyor nasıl olsa.

    YanıtlaSil
  4. NE KADAR GÜZEL FOTOĞRAFLAR BUNLAR BENDE OK GİTMEK İSİTOYRUM UMARIM EN KISA ZAMANDA BÖYLE GÜZEL BİR TUR YAPABILIRIM

    YanıtlaSil
  5. Venedik'i çok merak ediyorum. Ne güzel gezi olmuş:)

    YanıtlaSil
  6. Venedik gordugum en farkli avrupa sehriydi. Masal gibi. Senin fotograflarini ve yorumlarini da merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Venedik özenilecek kadar etkileyici bir şehir bence, alıp götürüyor insanı...hep Venedik denince o daracık sokaklarında kaybolmak gelir aklım bir gün kısmet olur da gidersem, kendimi ayaklarımın hakimiyetine bırakıp kaybolacağım oralarda:))

    YanıtlaSil
  8. Havanın bu kadar güzel olması harikaymış tatlım :) Dükler sarayını dışarıda fırtına varken kapkaranlık bir havada gezmiştik, büyük kasvetli muazzam dekorları ile salonları ve bitişiğindeki hapishane oldukça etkileyiciydi. Akşam klasik müzik dinletisine de gittiniz mi Buket'im? :) tarifsiz bir keyif oluyor...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...