23 Eylül 2012 Pazar

Tulum Peynirli ve Cherry Domatesli Pizza


                               Pazar gününü   pazartesini getirdiğinden fazla  sevmem.  Bir çoğumuz da böyleyiz galiba..Yine de  günü  güzelleştirmek  adına birşeyler  yapmayı  severim.  Bu pazar da  güzel  havanın  etkisiyle  camları sonuna  kadar  açtım. Kimsecikler  yoktu  yanımda.. İnsan yalnızken öylece sakin ve duru bakıyor ya önünde sereserpe, çepeçevre uzanan hayata; bir sırrı çözmüş gibi oluyor. Mutluluk sarıyor kısa da olsa her yanını..Bunun etkisi  belki,  ilk iş nevresimleri  değiştirmek,  canlılık katmak istiyorum  yatak odama.  Hatta  gece olması için sabırsızlanıyorum , bir an önce bu güzel  çarşaflarda  uykuya  dalmak  istiyorum.
                            Ama  yapacak  şeyler var bugün.  Bir arkadaşa gidilecek. Ondan  önce  evi  taze hamur kokusunun  sarması lazım.  Aklımda  bahçeden son kez  topladığım cherry  domatesler  var.  Çeri mi desem  ya da ?  Ne yapayım diye  düşünüyorum  ve pizzaya karar  veriyorum..







                               Pizza  diyorum  ama  bunu da ben uyduruyorum. Hamur  hazırlıyorum,  maya  paketlerinin  arkasında tarif  var.  Bir  saat  gibi   dinlendiriyorum  hamuru.. Sonrada  ev de bulunan  tulum peyniri  ya da yağlı  peynirleri  koyuyorum  üzerine.  Domatesler de  bütün  bütün  konuyor..






                         Bahçemde ayrıca  biberiye  var.  Geçerken  gözüme  takılmıştı, bir de bunu  koysam  nasıl  olur  diye  düşünüyorum  ve  uyguluyorum da..Pişmesini  bekleme aşaması da güzel.  İşte  istediğim de  oluyor, ev  baştan sona  taze  hamur  kokusu  içinde.  Bir  yandan da  çayı  demliyoruz eşimle.. Balkonumuzu  da  hazırlıyoruz..Ne  güzel  sonbaharın  en  tatlı  anlarından  biri. 


 
 
Sonucu  merak  ediyoruz,  sıcak falan demeden  tadına bakıyoruz.  Mmmm,  çok  güzel!  Domatesin  ekşi  tadı  harikalar   yaratmış  pizzada..
Pazar  gününüzün  güzel  geçmesi   dileğiyle....
 

9 yorum:

  1. Mis! Afiyetle, mutlu pazarlar.

    YanıtlaSil
  2. vuuuuv nası ağzım sulandııı :) afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. offf resmen muhteşem görünüyor, afiyet olsun ^^

    YanıtlaSil
  4. Şifa olsun,harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor. bende deniycem.

    YanıtlaSil
  6. Domateslerin bütün konulma fikrini çok sevdim Buket'cim, sıcağın etkisi ile yumuşayıp çok hoş bir lezzet katmıştır eminim. Ellerine sağlık :)))

    YanıtlaSil
  7. biz şimdi bundan yapıp yiycez :)

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...