9 Nisan 2012 Pazartesi

ANKARA'DA

                                         Hafta  sonu  4 kız  arkadaş  Ankara'daydık.  Üniversite  yıllarım  burada  geçtiği için severim Ankara'yı.  Ne  uzun  olmuş gitmeyeli.. Tam  on sekiz yıl.. Öyle yabancılık  yaşıyorum ki bu  yıl  hesaplarına. Sanki  ben değilim bunca yılı geçiren,  sanki  ben hala öğrencilik  yıllarımdayım,  bunca  şey  yaşayan ben değilim sanki.  Dolu  dolu  bir  hafta sonu  geçirmeme  rağmen   Ankara'da  gezdiğim  her  sokak ,  her  köşe  beni üzdü. Hele  Bahçeli de ki  yurdumu görünce çok duygulandım. Oldukça güzelleşmişti,  yeni kızlar vardı  bahçesinde  ,  yıllar önce ben de buradaydım diye düşününce çok hüzünlendim.  Özellikle  Bahçeliyi  değişmiş  buldum. Ben  öğrenciyken  burada  sıcak , sıra sıra evler,  ağaçlar, sokaklar  vardı  sanki.  Ama  şimdi  heryer  kafeler,  dükkanlar ile dolmuş. O sıcaklık  gitmiş sanki,  daha ticari olmuş.  Yani  bunlar yıllar sonra hissettiklerim...
                                      Böyle  hüzünlü  geçmedi  tabi ki  saatlerim.  Hele  kı  kıza  gezmeler  çok iyi oluyor  tavsiye ederim .  Sabah   saat  6  da   kalacağımız  oteldeydik.  3 saat  gibi  uyuyup  çıktık  yollara...Kızılayda  biryerde  kahvaltı  yaptık..







Kahvaltı  yaptığımız  yerin  tuvalet  önü :)












Dondurmalar  yedik  durmadan ..







Baykuşlu  alışveriş..



 




Öğle  yemeği  Kebap  49 da..








  



Tüm  gün  yürüme, gezme  ve  alışveriş...









Akşam  yemeği  G.O.P.  da...










Yemek  sonrası  kahve  molası...





Gece  dans, dans, dans....  Ne  yazık  ki  Ankara  halkı   da   barlarda sigara  yasağını  bir  güzel  delmiş.. Gece   yarımda  bir  anda  herkes sigarasını  yaktı.  Çok  komik  geldi  bu  bana  çünkü  sanki  start  verilmiş  gibi bir anda herkesin  elinde  sigaralar  belirdi.  ve  göz  gözü  görmez oldu.  Dumandan  çok rahatsız oldum,  fazla  kalmadan  ayrıldık. İspanya'da  da  gitmiştik.  Herkes  kapı  önünde içiyordu.  Saat  4 lere  kadar  kalmıştık ferah  ferah.  Eee  Avrupa  ve biz işte .  Ne  diyeyim!!

17 yorum:

  1. Ne kadar değişik bir hafta sonu olmuş, eski günlere gitmişsin, eski arkadaşlarını görmüşsün ve tatil:))
    Fotolar da çok güzeldi...Ama son sigara meselesi benim de çok sinir olduğum bir durum, hala üçüncü dünya ülkesi olmaktan kurtulamadık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın natali. ama bu gezi öyle iyi geldi ki, sorma...

      Sil
  2. Bende Haftasonu Ankara'ya gidiyorum. Annem Bahçelievler'de oturuyor. Senin yurdun hangisiydi acaba? Gerçekten çok değişti Bahçeli. Hele benim genç kızlığımda öyle sakin bir yerdi ki.Arkadaşımın yurdu Emek'teydi. Bende sık sık onların yurduna gider,"Keşke bende burda kalsam" diye imrenirdim. Onlarda bana imrenirdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa tesadüfe bak. bizim yurt 2. caddedeydi. şimdi adı değişmiş. o zaman özkul duydu adı. bahçeliyi çok seviyordum, hala da öyle..

      Sil
  3. Hoşgeldin canım. O yıllardan bu zamana çok şey değişti Ankara da haklısın. Her değişiklikte ben de aynı şeyleri hissetmiştim ama alıştım artık. İki gün içinde bayağı gezmişsin,iyi de etmişsin. Alırım bir ara ayrıntıları. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. yinede çok eğlendik, doya doya gezdik. gelenler de çok memnun kaldı. öptüm cnmm..

    YanıtlaSil
  5. Sanırım yürek sızlaması nostaljinin bir yan etkisi.

    YanıtlaSil
  6. Aç karnına okumasaymışım iyiymiş. Tabaklar bir harika görünüyordu:)Unutmadan; bende mimin var ;)

    YanıtlaSil
  7. ESKİ GÜNLERE DÖNMEK GÜZEL OLSA GEREK AMA BIRAKTIĞINI BULAMAMAK ÜZÜCÜ MALLESEF ESKİYİ KORUYAMIYORUZ.MAMALAR HELE HELE DE DONDURMA HARİKA.LEYLEĞİ HAVADA GÖRDÜN YA KISKANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL ARKASI BOL OLSUN SEN GEZ BİZDE GEZMİŞ KADAR OLUYORUZ CANIM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evdoş valla daha leylekte görmedim ama gezme gibisi de yok :))

      Sil
  8. evet kendimden utanıyorum ama hiç ankara'ya gitmedim, henüz diyeyim de en kısa zamanda kendimi orada bulayım ;) giderken bu yazını rehber olarak alabilirim sanırım, yediklerin mükemmel görünüyor =)

    YanıtlaSil
  9. sana çok uzak değilse git ve gez bence. yanına eğlendiğin arkadaşlarını da almayı unutma :)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel yıllar sonra kız kıza nostalji yapmak...

    YanıtlaSil
  11. ahh ben de özledim ankarayı. hele bahçeliyi.

    YanıtlaSil
  12. Hayatın içerisinde ufak bir kaçamak gibi rutin sorumlulukların dışında arkadaşlarla yapılan bir gezi çok mutluluk verici olmuştur eminim :) üzerine fenerlerin asılı olduğu ağaç masal gibi, ben de diliyorum bahar geçmeden gidebilirim Ankara'ya...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...