9 Ekim 2011 Pazar

İSTANBULDA YİNE BEN !

                         Eşimin  izni varken  şöyle bir gezelim dedik. Cuma  günü işten çıkışım saat  öğle 1  de. Otobüse bindik  1.10  da. İki gün devamlı  gezdik  dolaştık.  Pelin'i  merak edenler için  söylüyorum  ananesindeydi.  İstanbul Haremden  Beşiktaşa  sonra da  Ortaköy'e  geçtik. Öğlen de birşey yemediğimden  karnım çok acıkmıştı. Ama otobüs, vapur , taksi üçlemesinin bunaltısından ağır şeyler  yemedim.
                        Bu arada  küçük fotoğraf makinemi  götürdüğümden  iyi görüntüler yok, tarihi de yanlış , uyarı!!



Sonra  fazla  kalabalık olmayan Ortaköy  sahilinde,  ikindi  güneşinin  tadına vararak oturduk.  Dondurmasız  hayat düşünemem,  devamlı yerim, onsuz da olmazdı :)




Sonra da  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde   olan  IV. Uluslararasi Özgün Baskı  sergisine  gittik. Yarışmaya   bu sene Japonya’dan Hindistan’a kadar pek çok farklı ülkeden 500’e yakın sanatçı katılmış bulunuyor.
Birincilik ödülü Avustralya’dan Rew Hanks’ın eserine, İkincilik ödülü Hindistan’dan Jayanta Naskar’in işine, Kale Kilit Özel Ödülü ise Hollanda’dan Herman Noordermeer’in eserine verilmiş...




         Daha  sonra  Nişantaşında  merak ettiğim bir  sergiye  gittik.  Fotoğraf sanatçısı Joanna Andraos'un  RUNA  adlı sergisi.  Çektiği fotoğraflarla  karanlık odada  oynayarak ilginç sonuçlar  almış. J.Andraos  aynı zamanda  tiyatro  oyuncusu..





Sevgili    sycorox   beni mimlemiş.  "hayattaki en büyük lüksleriniz"  diye. Şimdi  denk  geldi de cevaplamış olayım. Herhalde  en büyük lüksüm çikolatadır.  Çok severim ve  en güzellerini bulmaya çalışırım.  Yurt  dışına giden arkadaşlara  mutlaka  ısmarlarım. İstanbula her geldiğimde  mutlaka  godiva ya  uğrarım.  Araştırmalarım  sonucu  yeni bir yer bulup  bu sefer  oraya  da gittim.  işte burası  da bu güzel çikolataların yeri  ...







                                   EE   bitmedi..Akşam yemeği  ve  romantik kahveli  dakikalarda, hemen Galata Kulesi yanındaki Anemon oteli terasındaydı. Hava güzel, manzara güzel, yanımda aşkım  daha ne olsun :)  Gece  İstiklal caddesinde yürüyüş ve Babylon' a  uğramayla sona erdi.  Durun bitmedi, bir de cumartesi var ama  bugünlük  bu kadar  !




18 yorum:

  1. Ama ben bayıldım bu programa! Çok şahaneymiş!;)

    YanıtlaSil
  2. Şahane Buket! İlgiyle adım adım sizleri izliyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel gezmişsin öyle TATLILAR SERGİ HARİKA BENDE HAFTAYA DÖNÜNCE HİÇ EVDE OTURMAYACAĞIM.

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel gezmişsin öyle TATLILAR SERGİ HARİKA BENDE HAFTAYA DÖNÜNCE HİÇ EVDE OTURMAYACAĞIM.

    YanıtlaSil
  5. Rüya gibi bir gün olmuş senin için, yorulduğuna değmiş değmiş (:

    YanıtlaSil
  6. buketcım, bir istanbullu olarak bu yerlerı gezmedım, bu tatlardan tatmadım. bak goz ve zevk farklı. ben senınkılerı de merak ettım. en kısa surede bu ızlerden gıdecegım.

    sevgıler

    YanıtlaSil
  7. Ohhh harika bir gezi olmuş canım İstanbul havası almış gelmişsin sefan olsun ;)
    Ben de çikolatalara asla hayır diyememmm!

    YanıtlaSil
  8. Buketcim, Senin gibi gezemiyorum İstanbul'u. Ne iyi etmişsin gezmişsin, sonrada anlatmışsın :) Bende fotoğraf sergisini merak ettim, gideceğim :)

    YanıtlaSil
  9. Buketcim İstanbul'un kısa sürede altını , üstüne getirmişsin...Bravo!
    Keşke biz de görüşebilsek bir geldiğinde:)
    Devamını bekliyorum...

    YanıtlaSil
  10. oh güzelce gezilmiş, tozulmuş...

    bir dahaki sefer haberimiz olsun, eşlik ederiz ...

    Sevgiler,

    Bnegi

    YanıtlaSil
  11. offf ya çikolatalar çok güzel gözüküyor yımmmm :)

    YanıtlaSil
  12. Buket’cim senin bu İstanbul gezilerini çok seviyorum o kadar dolu yaşıyorsun ki şehrin tadına sonrasında postlarından varıyorum. Ortaköy House Cafe güneşli havalarda tadına doyulmazdır, Nişantaşı’ndaki sergiyi çok bir merak ettim, Anemon’u da gidilecekler listesine ekledim bile ;)

    YanıtlaSil
  13. Çok yorucu... :(

    Paylaşmak güzel!.. (:

    YanıtlaSil
  14. İstanbul programınız süpermiş!
    İstanbul dışında yaşayan biri olarak, gittiğim zaman ben de son dakikasına kadar dolduruyorum, dolu dolu gün geçirip dönüyorum.

    YanıtlaSil
  15. çok kıskandım ama ben:) ocakta sırf bir istanbul yapmak istiyorum:) bakalım nasip..
    sevgileirmle

    YanıtlaSil
  16. Günaydınlar ohhh sefam olsun inşallah böyle geziler daim olur.. istanbul bambaşka bir şehir gerçektende hem çok güzel hem tarih kokan atmosferi var ama bir o kadar da beni korkutan yanı kişiliksiz kalitesiz ve tehlikeli insan selinin artışı..

    YanıtlaSil
  17. hoşgeldin şükran :) aynı korkuyu ben de taşıyorum, yalnızca istanbul da değil her yerde...

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...