11 Temmuz 2011 Pazartesi

HAFTASONU DAĞDAYDIK

                     Şimdi   bana  yine mi bir yerlere  gittin  dediğinizi  duyar gibiyim.  Çünkü  herkes  öyle diyor  zaten :))  Ama  ne yapayım , tüm fırsatları  değerlendireyim diyorum. Kocaelinde  trekkinglere  katılmaya  çalışıyorum.  Yaz  gelince  kamp  yapılıyor bir gecelik ..Ne zamandır  istiyordum  ve çok  merak ediyordum..Bu  kampa katıldım nihayet.
                     13  Kişilik  bir grupla  yola çıktık. Ve  başladık  dağlara  doğru yolculuğa..İnönü  Yaylasıydı  gittiğimiz..Ama  yolda  şöförün elinde  minibüsün vites kolu  kaldı. Yani  yolda  kaldık :)   Bizde   çevredeki  tek eve sığındık.Daha  şimdiden macera  başlamştı. :))











Tüm bu fotolar  yaklaşık  iki saat  bizi misafir eden  Karadenizli  bir teyzenin  bahçesinden..Sonra  minibüs tamir  edildi  ve  yola  çıktık.Sonunda  yaylaya  geldik.Çadırları  kurduk, odun topladık.Gece  çok soğuk oluyormuş, hazırlık  yaptık  bu yüzden..




         Bütün gece sabaha  kadar ateş yandı,  çaylar  içildi,  közde  patatesler  yapıldı...


Çadırlar  kuruldu, yemekler  hazırlandı..Etrafta  pikniğe  gelen aileler  vardı. Tek  şikayetim  sonuna  kadar  açılmış  damardan şarkılar, sabaha kadar  havaya  sıkılan  kurşunlar..Dağda  bile  rahat yok.Öyle  oturucağım  yıldızların altında  kafamı dinleyeceğim sanmayın..






                  Artık  yavaş  yavaş  gece  oluyor,  havada  aniden soğudu..Ateş  var  ama  nereniz  dönükse  orayı  ısıtıyor.Arkanız  buz gibi..




Gece  saat  1 gibi ben yattım, arkadaşlar  dörde  kadar  oturmuşlar.Aslında  gürültüde  uyuyamam ama komaya girdim sanki. Bu arada  silah atışları  son sürat  devam etti.  Gece  uyku tulumum iyiymiş, hiç üşümedim ama yerde  yatmakta  zormuş :))  Sonra  sabah  oldu.Güneşin doğmasıyla  çadır  hamam gibi oldu.Hemen fırladık çadırlardan..
 
  

 Kahvaltıdan sonra  ormanda  yürüyüş  yaptık  Çok  iyi geldi bu da..Eve  dönüş  vakti gelmişti...



19 yorum:

  1. ohhh ne ala.Ne özendim valla.Geçti bizden çoktannn ama resimleri görmek, görüpte yaşamış gibi olmak bile yetti.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Off! Ne güzel yapmışsın Buket. Sefan olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel anlatmışsın Buketcim ve çok güzel zaman geçirmişsin.Ufak pürüzler dışında...
    Fotolardan çaydanlık ve ateş olanları çok beğendim:)
    Vites olayına güldüm ama o anda siz gülmemişsinizdir herhalde.
    Silah atmak ne saçma şey keşke izin verilmese,çok kızıyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. Buketcim ne iyi yapmışsın bol temiz hava almışsındır. Memleketimin insanları ne kadar iyi yürekli 2 saat teyze misafir etmiş sizi ne güzel, resimlere de bayıldım canım ellerine sağlık! Ama çadır olayı hiç benlik değil hayatımda bir kere Muğla'da yaptım ve dışarıyı dinlemekten ayı iner mi diye düşünmekten uyuyamadım hii hii tabansız ben :)

    YanıtlaSil
  5. BİR TABANCA ATIP SENDE CÜNEYT ARKIN GİBİ YETERRR ÜLEYN DİYE BAĞIRSAYDIN BAYAĞI MACERALI OLMUŞ BEN SU GÖRMEDEN YAPAMAM YAAA .TIRSARIM GECE

    YanıtlaSil
  6. sevgili yaruze, niye öyle diyorsun geçti diye.eğer sağlık sorunun yoksa niye olmasın :))
    teşekkürler hayal kahvem :))
    Natali gerçekten tüm gece korktuk, çünkü o kadar çok ateş ettiler ki, sabaha kadar sürdü. birde bu işten ne zevk alırlar bilmem..
    Noni, valla ben de arkadaşlara öyle dedim.bir daha kamp işini 1 sene falan sora düşünürüm diye.ama çok merak ediyordum, iyi oldu :)
    Mevdoş, evet herkese fenalık gelmişti.bir de içip durdular 7-8 erkek yan tarafta,ödümüz koptu.

    YanıtlaSil
  7. ne güzel,unutulmayacak bir gün,hepimizin denemesi gerek...

    YanıtlaSil
  8. Buketçim, ne güzel bir gezi olmuş. Roman gibi. yada film gibi. Benim hiç böyle bir tecrübem olmadı. çok isterdim, ama uyku olayı sanki tedirgin ederdi. fotoğraflar çok güzel. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Yıllar önce Ayder Yaylalarına gitmiştim. O kadar yeşil, o kadar huzur vericiydi ki, resmen beynim boşalmıştı. Senin yazdıklarını okurken orası aklıma geldi Ama şimdi o kadar cesaretli değilim. Seni tebrik ediyorum:)

    YanıtlaSil
  10. seni gezenti pelin pembesi seniii ! ;)

    YanıtlaSil
  11. off tam sefalık bir trekking olmuş, bende istiyorum ama bir cesaret iki zaman eksikliğinden mahrumum sanırım:)) fotoğraflar şahane herşey ortada,anlatılmış güzel güzel birde yurdum insanı kapısını açmış ohh közdede patates...daha ne olsunki;)

    YanıtlaSil
  12. Acayip macera olmus size, ormanda kalinca garip deneyimler ve rahatsizliklar kesin olur, disardan gorundugu gibi toz pembe degildir kamp hayati. Izcilik yillarimdan biliyorum:) Ama geriye donup baktiginda hep gulumseyeceyin anilar yasarsin ormanda.. Ne kadar iyi ediyorsun boyle gezerek..

    YanıtlaSil
  13. Çok severim kamp hayatını :)
    sizinkisi azcık maceralı olmuş sanırım . kamp olayyı yeri , zamanı çok önemli oluyor malesef . en güzeli kalabalık organizasyonlar aslında . bence yinede oldukça iyi gelmiştir öyle değilmi??

    YanıtlaSil
  14. Buketciğim böyle bir kamp macerasında seninle olup bunu canlı canlı yaşamak çok keyifli oldu inan... Unuttuğun noktaları hatırlatmadan geçemeyeceğim, gece o sanki tepemize düşecek gibi gökyüzüne sıralanmış doğa harikalarını, yanan çam odunlarının etrafa yaydığı kokuları, ayağımızı bastığımız her noktada ıyyyyyyyyy bune ya diye serdenişimizi( tezek), sabahın beşinde çam ağaçlarına konmuş bize merhaba diyen bülbül kılığına girmiş kuşları, karpuzun şapur şüpür çıkartığı sesi, ateş üzerinde mantar sucuk vede hellim peynirinin ağızda bıraktığı o güzelim tadı, mobil iletişim ağını yakalamak için bir kütüğün üstündeki mücadelemizi, bukadar kiloya rağmen bendenizin dağları tırmanırken çıkardığı homurtuyu, sonrasında mağaradaki balçık kokusunun yanında kafa fenerini her çevirdiğim noktadaki o korkunç sivrisinek topluluğunu, rengarenk çiçekleri yemyeşil yaylayı, ve kirpi kardeşi söylemeden geçemedim. Böyle bir gün yaşamamıza vesile olduğun için binlerce kez teşekkürler canım benim... daha nice nicelerine ...

    YanıtlaSil
  15. SEVGİLİ RAVENWAR , AYRINTILARI NE GÜZEL ANLATMIŞIN..BENDE ÇOK MEMNUN OLDUM :))

    YanıtlaSil
  16. Harika! :)) bu kamp gezisi sana tekrar yaşadığını hissettirmiştir. Oradaki dağ evine bayıldım! çok şahane :)

    http://kacikturuncu.blogspot.com

    YanıtlaSil
  17. Ne kadar guzel... Yaziyi okurken adeta fotograflarlabirlikte her karesini yasadim. Bu konuda hic kandiramiyorum ki esimi !!!

    YanıtlaSil
  18. Çok sevdiğim bir arkadaşım, yıllar önce Doğu Karadeniz turuna katılmıştı, fotolarına filan bakmıştım ben de. Ona benzettim senin bu gezini Buket. Güzel.

    Daha önce dediğim gibi sen hep tatildesin canım, sakın tatile çıkıyorum diye konuşma, ayıp olur;p
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Biz de hafta sonu o taraflardaydık ama kampsız olarak. Kamp olayı çok daha heyecanlı geliyor kulağa. Hımm hele közde patates şahane olmuştur...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil

Cuma Geldi

                                   Evet cuma geldi, yorgunluk da geldi hatta günlerdir süren baş ağrılarım da geldi. Bu hafta oldukça olums...